Aanmelden Ik heb een account Mijn account creëren
Menu
Mis nooit nog wat!
Schrijf u in en stel uw persoonlijke TV Gids samen

​TV Gids van ZES - vrijdag 23 februari 2024

Het tv-programma van ZES vanavond

ZES is de derde televisiezender van SBS Belgium naast VIER en VIJF. Als kijker kan je op ZES terecht voor Amerikaanse series, sitcoms en films voor het hele gezin. De omroep koos dan ook als slagzin 'USA, all day'. SBS Belgium startte in 2016 met dit derde televisienet als aanvulling op VIER en VIJF, waar – zeker bij VIER – de nadruk steeds meer op binnenlandse producties kwam te liggen.

Meer

Reclame

Films deze avond
20:35 Angel Has Fallen Thriller - 2:20 - Verenigde Staten - 2019 Tv-programma VTM2
20:35 Serenity Drama - 2:00 - Engeland - 2019 Tv-programma VTM4
21:30 Portrait de la jeune fille en feu Romantische komedie - 2:00 - Frankrijk - 2019 Tv-programma CANVAS
22:30 Mile 22 Actie - 1:45 - China - 2018 Tv-programma VTM3
22:35 Emmanuelle IV Erotisch - 1:40 - Frankrijk - 1983 Tv-programma VTM4
22:55 New Kids Turbo Actiekomedie - 1:40 - Nederland - 2010 Tv-programma VTM2
Series deze avond
20:05 Familie Dramatische komedie - 0:35 - België Tv-programma VTM
20:35 House of the Dragon Fantastisch - 1:20 - Verenigde Staten Tv-programma VIER
20:35 The Rookie Misdaad - 0:45 - Verenigde Staten Tv-programma VIJF
20:35 Aspe Misdaad - 1:55 - België Tv-programma VTM3
20:45 Angela Black Thriller - 0:50 - Engeland Tv-programma EEN
21:35 Angela Black Thriller - 0:45 - Engeland Tv-programma EEN
Talkshows & ontspanning
20:35 De Afspraak Op Vrijdag Informatief - 0:55 - België Tv-programma CANVAS
21:55 Regi Gaat Trouwen Ontspanning - 1:05 - België Tv-programma VTM
21:55 Big Brother Ontspanning - 1:00 - België Tv-programma VIER

Reclame

ZES: 'USA, all day'

ZES is de derde televisiezender van SBS Belgium naast VIER en VIJF. Als kijker kan je op ZES terecht voor Amerikaanse series, sitcoms en films voor het hele gezin. De omroep koos dan ook als slagzin 'USA, all day'. SBS Belgium startte in 2016 met dit derde televisienet als aanvulling op VIER en VIJF, waar – zeker bij VIER – de nadruk steeds meer op binnenlandse producties kwam te liggen.

ZES brengt de hele dag door de grootste Amerikaanse filmklassiekers en televisiesuccessen: series en sitcoms. Zowel recente als oudere producties krijgen er een plek in de selectie die de zender voor de kijker maakt, onder het motto 'sit and lean back, all day long'.

ZES: programma’s

De zender zet volop in op crime series met titels als Dexter, CSI, Cold Case, en Hawaii Five-0. Verder biedt ZES diverse klassiekers als Sex and the City, Baywatch, Star Trek, MacGyver en recenter werk als The Blacklist, Legends of Tomorrow en Supergirl. Dit alles vind je als kijker terug in een vast zendschema en regelmatig zijn er ook marathonuitzendingen.

Ook het filmaanbod is divers, met ook hier één focus: Made in America. Jaarlijks zijn er een aantal vaste afspraken zoals de Disastermovies of de Halloweenfilms. Ook Hollywoodklassiekers met verschillende sequels kan je er week na week weer helemaal opnieuw beleven. Elk jaar licht ZES de schijnwerpers op the Emmy Awards, de prijzen voor de Amerikaanse televisieindustrie, en zendt het de hoogtepunten uit.

Naast fictie is er ook een beperkte plaats voor sport. Zo dook ZES in de zomer van 2020 – een zomer in coronatijden en dus zonder grote sportevenementen – in de wereld van de E-sports met E-sports: Fifa E-world Cup Highlights en E-sports: Inside Fortnite World Cup.

ZES biedt een complementair aanbod

SBS Belgium wil met ZES een helder en welomlijnd zendschema 'USA, all day' bieden dat complementair is aan het (over)aanbod van internationale platformen. Ook op de twee andere televisienetten van de groep VIER en VIJF  biedt het een mooie aanvulling. 

Het eerste net van SBS Belgium, VIER besteedde doorheen de jaren steeds meer zendtijd aan Vlaamse producties – al dan niet naar internationale formats. Een aantal groeide uit tot vaste afspraken van een groot deel van televisiekijkend Vlaanderen, zoals De Slimste Mens Ter Wereld en De Mol. 
Ook huiselijkere programma's als Huizenjagers, Blind Gekocht, Komen Eten en Bake Off Vlaanderen zijn intussen vaste waarden. 
Het tweede net van de groep VIJF richt zich meer op een vrouwelijk publiek met programma's als Zo man zo vrouw, Goedele op top, Love Island en het 'guilty pleasure' programma bij uitstek: Temptation Island. 

VIER, VIJF en ZES: de drie gezichten van SBS Belgium

SBS Belgium, was van oorsprong een Belgische vestiging van de Scandinavische mediaholding SBS Broadcasting. In 1995 werd de eerste zender van de groep gelanceerd VT4 (sinds september 2012 VIER). In 2004 volgt een tweede kanaal VIJFTV (sinds 2012 VIJF). In 2007 werd SBS Broadcasting ingelijfd bij het Duitse ProSiebenSat.1, na RTL de grootste mediagroep in Europa. In 2011 werd SBS Belgium overgenomen door De Vijver Media, de holding boven het productiehuis Woestijnvis. In 2018 nam Telenet de aandelen van de twee andere aandeelhouders van De Vijver Media, Mediahuis en het duo Wouter Vandenhaute en Erik Watté, over. Daarmee kwam SBS Belgium volledig in handen van Telenet.

ZES is te ontvangen via alle digitale televisieaanbieders in Vlaanderen en Brussel. Sommige aanbieders zoals Proximus en Telenet verdelen ook een high-definition-feed van de zender.

U vindt al uw tv-zenders terug op Mijn TV-Gids

Tv gids EENTv gids CANVASTv gids VTMTv gids VTM2Tv gids VIERTv gids VIJFTv gids VTM3Tv gids VTM4Alle zenders