Aanmelden Ik heb een account Mijn account creëren
Menu Momenteel op TV
Mis nooit nog wat!
Schrijf u in en stel uw persoonlijke TV Gids samen

​TV Gids van BBC1 - maandag 24 juni 2024

Het tv-programma van BBC1 vanavond

BBC One is een Britse openbare televisiezender die eigendom is van de British Broadcasting Corporation (BBC). Het werd op 2 november 1936 gelanceerd als de BBC Televisiedienst en is het oudste televisiekanaal in het Verenigd Koninkrijk. Hernoemd tot BBC 1 toen het tweede kanaal, BBC 2, werd gelanceerd in 1964, het werd "BBC One" in 1997.

Meer

Reclame

Films deze avond
20:35 Point Break Actie - 2:20 - Japan - 1991 Tv-programma VIJF
20:35 Eat Pray Love Romantische komedie - 2:40 - Verenigde Staten - 2010 Tv-programma VTM3
20:35 Born on the Fourth of July Oorlog - 2:35 - Verenigde Staten - 1989 Tv-programma VTM4
23:15 Sex Tape Romantische komedie - 1:45 - Verenigde Staten - 2014 Tv-programma VTM3
Series deze avond
20:30 Alert: Missing Persons Unit Misdaad - 0:55 - Verenigde Staten Tv-programma VTM2
20:40 Familie Dramatische komedie - 0:30 - België Tv-programma VTM
21:25 9-1-1: Lone Star Drama - 1:00 - Verenigde Staten Tv-programma VTM2
21:55 Gent West Drama - 1:20 - België Tv-programma VIER
22:55 CSI: Vegas Misdaad - 1:00 - Verenigde Staten Tv-programma VIJF
23:10 De familie Backeljau Komedie - 0:35 - België Tv-programma VTM4
Talkshows & ontspanning
20:35 De Afspraak Informatief - 0:45 - België Tv-programma CANVAS
21:15 Geubels en de Belgen Ontspanning - 0:40 - België Tv-programma VIER
21:20 Into the Congo with Ben Fogle Documentaire - 0:50 - Engeland - 2024 Tv-programma CANVAS
Sport

Reclame

TV-programma van BBC 1

BBC One is een Britse openbare televisiezender die eigendom is van de British Broadcasting Corporation (BBC). Het werd op 2 november 1936 gelanceerd als de BBC Televisiedienst en is het oudste televisiekanaal in het Verenigd Koninkrijk. Hernoemd tot BBC 1 toen het tweede kanaal, BBC 2, werd gelanceerd in 1964, het werd "BBC One" in 1997.
Het kanaal heeft een jaarlijks budget van 1.200 miljoen pond. Net als de andere nationale BBC-televisiezenders wordt zij volledig gefinancierd uit de inkomsten uit omroepbijdragen en draagt zij dus geen reclame. Het is momenteel het meest bekeken televisiekanaal in het Verenigd Koninkrijk, vóór zijn rivaal, de particuliere ITV1. ITV1 is een general-interest channel dat nieuws, cartoons, series, tijdschriften, variétéshows en films mixt.

 

TV-programma's van BBC 1

BBC One heeft meer "mainstream" programma's dan BBC Two en bereikt over het algemeen een hoger publiek, dat rechtstreeks concurreert met ITV1 voor het meest bekeken kanaal in het Verenigd Koninkrijk. De zender zendt sportprogramma's en -shows, nieuws, kinderprogramma's, tv-series, films en documentaires uit. Het regionale nieuws volgt het nationale nieuws, met name het Six O'Clock News wordt om 18.30 uur gevolgd door het regionale nieuws van een half uur. Programma's die een grote hit zijn op BBC Two, zoals Match of the Day en Have I Got News For You, worden overgeheveld naar BBC One. Omgekeerd kunnen programma's die in populariteit afnemen, of die hun publiek zien dalen, worden overgedragen aan BBC Twee. Zo wisselde Top of the Pops, een historisch muziekprogramma, na eenenveertig jaar op BBC One van zender.

In Vlaanderen is de BBC Entertainment televisiezender beschikbaar op de belangrijkste televisieoperatoren; Proximus TV, Telenet, Scarlet en Orange.

BBC1 journalisten en gastheren

Het belangrijkste trio van journalisten zijn Adnan Nawaz, Stephen Saucker en Spencer Kelly.

Hoofd tv programma's die worden uitgezonden op het programmaschema van de BBC1

"Picture Page - Magazine, Come Dancing, Panorama - News, Quatermass - Science Fiction, The Grove Family - Soap Opera, Dixon of Dock Green - Crime Series, The Sky at Night - Astronomy Show, Grandstand - Sports Magazine, Blue Peter - Children's Magazine, Steptoe and Son - Comedy, Z-Cars - Crime Series, Doctor Who" - Sci-Fi TV serie, "Top of the Pops" - Muziekshow, "Match of the Day" - Voetbalshow, "The Morecambe and Wise Show", "Monty Python's Flying Circus" - Sketch, "Play for Today", "Grange Hill", "Question Time" - Politiek debat, "Only Fools and Horses" - Comedy, "EastEnders" - Soap opera.

 

BBC1-beheer

Rona Fairhead is sinds 2014 voorzitter van de BBC Trust, terwijl Tony Hall sinds 2013 Chief Executive is.

De BBC is een onderneming, onafhankelijk van directe overheidsinterventie, en haar activiteiten staan onder toezicht van de BBC Trust. De algemene leiding van de organisatie is in handen van de directeur-generaal, die door de Trust wordt benoemd: de DG is de Chief Publisher van de BBC en is voorzitter van het bestuurscollege.

 

De financiering van de BBC is voornamelijk afhankelijk van de licentievergoeding18. De BBC heeft het grootste budget van alle Britse omroeporganisaties, met uitgaven van 4,7 miljard pond in 2007 (ter vergelijking: de Sky Group gaf 3,8 miljard pond uit, ITV 1,9 miljard pond en GCap Media 214 miljoen pond).

U vindt al uw tv-zenders terug op Mijn TV-Gids

Tv gids EENTv gids CANVASTv gids VTMTv gids VTM2Tv gids VIERTv gids VIJFTv gids VTM3Tv gids VTM4Alle zenders