Aanmelden Ik heb een account Mijn account creëren
Menu Momenteel op TV
Mis nooit nog wat!
Schrijf u in en stel uw persoonlijke TV Gids samen

Top 5 romantische films voor Valentijnsdag

Top 5 romantische films voor Valentijnsdag
© Alexthq / Depositphotos.com

 

Valentijnsdag is de perfecte tijd om je onder te dompelen in liefdesverhalen die je hart sneller doen kloppen. Of je nu op zoek bent naar een gezellig avondje uit met je partner, of gewoon in je eentje wilt genieten van de geneugten van filmromantiek, sommige films hebben het talent om de essentie van liefde in al zijn vormen te vangen. Hier is onze selectie van de top 5 romantische films om te kijken deze Valentijnsdag, een lijst die emotie, gelach en misschien een paar tranen belooft.

1. Notting Hill - 1999

In deze iconische romantische komedie geregisseerd door Roger Michell wordt het rustige leven van boekwinkeleigenaar William Thacker (Hugh Grant) in Notting Hill op zijn kop gezet wanneer hij Anna Scott (Julia Roberts), 's werelds beroemdste actrice, ontmoet. Hun verhaal, gekenmerkt door even ontroerende als grappige momenten, verkent de mogelijkheid van liefde tussen twee schijnbaar onverenigbare werelden. De chemie tussen Grant en Roberts en de unieke charme van Notting Hill maken deze film een must voor liefhebbers van romantiek.

2. The Notebook - 2004

The Notebook, geregisseerd door Nick Cassavetes en gebaseerd op de roman van Nicholas Sparks, vertelt het verhaal van de tumultueuze liefdesrelatie tussen Allie (Rachel McAdams) en Noah (Ryan Gosling). Gescheiden door sociale conventies maar verenigd door een onmiskenbare band, trotseert hun romance tijd en omstandigheden. Met zijn gepassioneerde personages en aangrijpende verhalen is "The Notebook" een ode aan de eeuwige liefde die nog lang nawerkt.

3. La La Land - 2016

Damien Chazelle's "La La Land" is een moderne musical die dromen en liefde viert in de stad van de sterren, Los Angeles. Mia (Emma Stone), een ambitieuze actrice, en Sebastian (Ryan Gosling), een jazzmuzikant, ontmoeten elkaar en worden verliefd, maar hun persoonlijke aspiraties stellen hun relatie op de proef. Met duizelingwekkende muzikale scènes en een meeslepend verhaal is "La La Land" een levendig eerbetoon aan de liefdes die ons inspireren om onze dromen te volgen.

4. Love, Rosie - 2014

''Love, Rosie" is gebaseerd op de roman "Life is a Rainbow" van Cecelia Ahern en volgt het verhaal van Rosie (Lily Collins) en Alex (Sam Claflin), beste vrienden sinds hun kindertijd die door misverstanden en uiteenlopende levenskeuzes de kans dreigen te missen om samen te zijn. Met humor en tederheid verkent deze film de ups en downs van vriendschap en liefde, en bewijst dat de weg naar geluk vol valkuilen kan zitten, maar ook onvergetelijke momenten.

5. Pride & Prejudice - 2005

Joe Wright bewerkt de klassieker van Jane Austen op briljante wijze in deze film met Keira Knightley als Elizabeth Bennet, een intelligente en onafhankelijke jonge vrouw, en Matthew Macfadyen als de trotse Mr. Darcy. Hun wederzijdse vooroordelen en trots weerhouden hen er aanvankelijk van hun aantrekkingskracht te erkennen, wat een maatschappijkritiek onthult met een prachtig liefdesverhaal. Met zijn gebeitelde dialogen en bucolische landschappen is "Pride and Prejudice" een tijdloze romance die verleidt door zijn elegantie en finesse.

Deze films, met hun iconische liefdesverhalen en gedenkwaardige personages, zijn perfect om de liefde in al haar vormen te vieren. Ze herinneren ons eraan dat, ondanks de obstakels, sociale verschillen of kilometers die geliefden van elkaar kunnen scheiden, liefde altijd zijn weg vindt. Dus maak de popcorn klaar, maak het jezelf gemakkelijk en laat je meeslepen door deze romantische verhalen die van 14 februari een uitzonderlijk magische dag maken. 

Verwante artikels

Top 3 films geregisseerd door Steven Spielberg

Top 3 films geregisseerd door Steven Spielberg

Als je aan Hollywoodcinema denkt, is het onmogelijk om niet aan Steven Spielberg te denken. De man die een film nalatenschap heeft gecreëerd die generaties lang zal blijven bestaan.

Lees meer

Christopher Nolan: meester van het filmische plot

Christopher Nolan: meester van het filmische plot

In dit artikel laten we je onze top 3 zien van films geregisseerd door Christopher Nolan die volgens ons hun stempel hebben gedrukt op de filmwereld.

Lees meer

Reclame

Films deze avond
20:35 The Terminal Romantische komedie - 2:25 - Verenigde Staten - 2004 Tv-programma VIJF
20:35 Arrival Sciencefiction - 2:05 - Verenigde Staten - 2016 Tv-programma VTM3
20:35 Banlieue 13 Film - 1:30 - Frankrijk - 2004 Tv-programma VTM4
22:40 Never Back Down: Revolt Midaaddrama - 1:40 - Verenigde Staten - 2021 Tv-programma VTM3
Series deze avond
20:05 Familie Dramatische komedie - 0:35 - België Tv-programma VTM
20:15 Thuis Dramatische komedie - 0:30 - België Tv-programma EEN
23:00 Will & Grace Komedie - 0:30 - Verenigde Staten Tv-programma VIJF
Talkshows & ontspanning
20:00 De Tafel van Gert Debat - 1:15 - België Tv-programma VIER
20:35 De Afspraak Informatief - 0:45 - België Tv-programma CANVAS
20:40 Special Forces Ontspanning - 1:25 - België Tv-programma VTM
20:45 Help, mijn man is een klusser Ontspanning - 1:15 - Nederland Tv-programma VTM2
22:00 Gestrand op Honeymoon Island Ontspanning - 1:10 - België Tv-programma VTM2
22:05 Geubels en de Belgen Ontspanning - 0:45 - België Tv-programma VIER
22:45 Restaurant Misverstand Reportage - 0:52 - België Tv-programma EEN
23:05 Road Wars Ontspanning - 0:55 - Engeland Tv-programma VTM4
Sport
22:15 Extra Time Voetbal - 1:00 - België Tv-programma CANVAS

Reclame