Aanmelden Ik heb een account Mijn account creëren
Menu Momenteel op TV
Mis nooit nog wat!
Schrijf u in en stel uw persoonlijke TV Gids samen

Top 3 films geregisseerd door Steven Spielberg

Top 3 films geregisseerd door Steven Spielberg
© DenisMakarenko / Depositphotos.com

 

Als je aan Hollywoodcinema denkt, is het onmogelijk om niet aan Steven Spielberg te denken. De man die een film nalatenschap heeft gecreëerd die generaties lang zal blijven bestaan. Gezien zijn decennialange carrière is het moeilijk voor ons om slechts drie van zijn beste films te kiezen, maar hier is onze handgeplukte selectie van de must-see films van de legendarische regisseur.

E.T. The Extra-Terrestrial (1982)

Als er één film is die Spielbergs verbeelding en magie belichaamt, dan is het wel 'E.T. The Extra-Terrestrial'. Deze film veroverde de harten van miljoenen kijkers over de hele wereld met zijn ontroerende verhaal over vriendschap tussen een kleine jongen en een schattige buitenaardse.

Spielberg slaagde erin om sciencefiction te vermengen met diep menselijke verhalen en zo een tijdloos meesterwerk te creëren. De special effects, innovatief voor die tijd, hielpen ook om dit boeiende verhaal tot leven te brengen. Zelfs tientallen jaren na de release blijft "E.T. the Extra-Terrestrial" een ontroerende en iconische film die je minstens één keer in je leven zou moeten zien.

Jaws (1975)

In dit artikel kunnen we het niet laten om de film Jaws te noemen, die hem naar internationaal sterrendom katapulteerde. Deze aangrijpende thriller vertelt het verhaal van een klein kustdorp dat wordt geterroriseerd door grote witte haaien. Wat maakt deze film zo memorabel? De spanning die Spielberg weet te creëren en de manier waarop hij van de haaien een angstaanjagende bedreiging weet te maken.

Het gebruik van de originele soundtrack van John Williams draagt enorm bij aan de griezelige sfeer van de film en is van begin tot eind boeiend.

Schindler's List (1993)

Spielberg bewees zijn veelzijdigheid ook met de regie van 'Schindler's List', een ontroerend meesterwerk over het waargebeurde verhaal van de Duitse zakenman Oskar Schindler, die tijdens de Holocaust het leven van meer dan 1000 Joden redde. Daarom konden we hem niet weglaten uit onze top 3.

De film is een uitstekend voorbeeld van Spielbergs vermogen om serieuze kwesties aan te pakken met een opmerkelijke gevoeligheid en diepgang. De film is een beklemmende verkenning van menselijk mededogen, wreedheid en veerkracht, met een ongelooflijke prestatie van Liam Neeson als Schindler en een opmerkelijke regie van Spielberg.

Hoewel we deze drie films tot de beste uit Spielbergs filmografie rekenen, is het belangrijk om te onthouden dat de regisseur nog veel meer niet te missen juweeltjes heeft, zoals Jurassic Park, Indiana Jones en Saving Private Ryan.

Tenslotte overstijgen de films van Steven Spielberg genres en tijdperken om ons te ontroeren, te vermaken en ons te herinneren aan de kracht van cinema om ons te laten nadenken over het menselijk bestaan. 

Verwante artikels

Christopher Nolan: meester van het filmische plot

Christopher Nolan: meester van het filmische plot

In dit artikel laten we je onze top 3 zien van films geregisseerd door Christopher Nolan die volgens ons hun stempel hebben gedrukt op de filmwereld.

Lees meer

Drie films op basis van waargebeurde verhalen

Drie films op basis van waargebeurde verhalen

Films die ons in staat stellen om ons in te leven in echte gebeurtenissen en personages, om hun emoties te voelen en hun verhalen te begrijpen. In dit artikel verkennen we drie films die geïnspireerd zijn op waargebeurde verhalen

Lees meer

Reclame

Films deze avond
20:35 The Terminal Romantische komedie - 2:25 - Verenigde Staten - 2004 Tv-programma VIJF
20:35 Arrival Sciencefiction - 2:05 - Verenigde Staten - 2016 Tv-programma VTM3
20:35 Banlieue 13 Film - 1:30 - Frankrijk - 2004 Tv-programma VTM4
22:40 Never Back Down: Revolt Midaaddrama - 1:40 - Verenigde Staten - 2021 Tv-programma VTM3
Series deze avond
20:05 Familie Dramatische komedie - 0:35 - België Tv-programma VTM
20:15 Thuis Dramatische komedie - 0:30 - België Tv-programma EEN
23:00 Will & Grace Komedie - 0:30 - Verenigde Staten Tv-programma VIJF
Talkshows & ontspanning
20:00 De Tafel van Gert Debat - 1:15 - België Tv-programma VIER
20:35 De Afspraak Informatief - 0:45 - België Tv-programma CANVAS
20:40 Special Forces Ontspanning - 1:25 - België Tv-programma VTM
20:45 Help, mijn man is een klusser Ontspanning - 1:15 - Nederland Tv-programma VTM2
22:00 Gestrand op Honeymoon Island Ontspanning - 1:10 - België Tv-programma VTM2
22:05 Geubels en de Belgen Ontspanning - 0:45 - België Tv-programma VIER
22:45 Restaurant Misverstand Reportage - 0:52 - België Tv-programma EEN
23:05 Road Wars Ontspanning - 0:55 - Engeland Tv-programma VTM4
Sport
22:15 Extra Time Voetbal - 1:00 - België Tv-programma CANVAS

Reclame