Aanmelden Ik heb een account Mijn account creëren
Menu Momenteel op TV
Mis nooit nog wat!
Schrijf u in en stel uw persoonlijke TV Gids samen

Top 5 moorddocumentaires op Netflix

Top 5 moorddocumentaires op Netflix
© Prathaan / Depositphotos.com

 

True-crime documentaires wekken veel interesse vanwege hun diepgaande en vaak verontrustende verkenning van de donkere aspecten van de samenleving. Netflix biedt een brede selectie van moorddocumentaires die zowel boeien als gruwelen. Hier zijn enkele van de beste moorddocumentaires op Netflix die je niet mag missen:

 

1. "Making a Murderer"


Deze tweedelige documentaireserie volgt het verhaal van Steven Avery, een man uit Wisconsin die werd vrijgesproken van een veroordeling voor seksueel misbruik na bijna 20 jaar in de gevangenis te hebben gezeten, om vervolgens te worden aangeklaagd en veroordeeld voor de moord op Teresa Halbach. Het complexe plot en de verontrustende vragen over gerechtigheid in een kleine stad in Amerika maken dit tot een boeiende serie.

 

2. "The Staircase"


Deze documentaire volgt de zaak van Michael Peterson, beschuldigd van de moord op zijn vrouw Kathleen Peterson, die dood werd aangetroffen onderaan de trap in hun huis. Door middel van juridische wendingen en onthullingen over het persoonlijke leven van Peterson, verkent deze serie de complexiteit van het Amerikaanse rechtssysteem en het begrip waarheid.

 

3. "The Confession Tapes''


Deze serie onderzoekt zaken waarin individuen zijn veroordeeld voor moord op basis van hun eigen bekentenissen, vaak verkregen onder dwang of twijfelachtige omstandigheden. Elke aflevering roept vragen op over de psychologie van ondervragingen en de mogelijke fouten in strafrechtelijke onderzoeken.

 

4. "The Keepers''


Deze documentaireserie gaat over de onopgeloste dood van zuster Cathy Cesnik, een non uit Baltimore, en de beschuldigingen van misbruik die plaatsvonden op de katholieke school waar ze lesgaf. "The Keepers" is zowel een moordonderzoek als een diepe duik in de geheimen van een gemeenschap.

 

5. "American Murder: The Family Next Door


Deze documentaire maakt gebruik van camerabeelden, sms-berichten en opnames om het tragische verhaal te vertellen van de moord op Shanann Watts en haar kinderen door haar man, Chris Watts. Deze verwoestende zaak onthult de verschrikkingen die schuilgaan achter de façade van een perfect gezin.

Deze documentaires zijn niet alleen aangrijpende verslagen van onopgeloste misdaden of controversiële rechtszaken; het zijn ook vensters in het disfunctioneren van de maatschappij en het rechtssysteem, en vaak eerbetonen aan de slachtoffers van deze tragedies. Als je gefascineerd bent door onopgeloste mysteries en de strijd voor gerechtigheid, dan is de bovenstaande lijst een goed startpunt voor je Netflix kijkervaring. 

Verwante artikels

Top 3 films geregisseerd door Steven Spielberg

Top 3 films geregisseerd door Steven Spielberg

Als je aan Hollywoodcinema denkt, is het onmogelijk om niet aan Steven Spielberg te denken. De man die een film nalatenschap heeft gecreëerd die generaties lang zal blijven bestaan.

Lees meer

Christopher Nolan: meester van het filmische plot

Christopher Nolan: meester van het filmische plot

In dit artikel laten we je onze top 3 zien van films geregisseerd door Christopher Nolan die volgens ons hun stempel hebben gedrukt op de filmwereld.

Lees meer

Reclame

Films deze avond
20:30 Kingdom of Heaven Oorlog - 2:30 - Duitsland - 2005 Tv-programma VTM3
20:30 A View to a Kill Spionage - 2:25 - Engeland - 1985 Tv-programma VTM4
23:00 Dumb and Dumber To Komedie - 1:55 - Verenigde Staten - 2014 Tv-programma VTM3
Series deze avond
20:40 The Responder Misdaad - 0:55 - Engeland Tv-programma CANVAS
21:35 The Responder Misdaad - 0:50 - Engeland Tv-programma CANVAS
Talkshows & ontspanning
22:55 Motorway Cops: Catching Britain's Speeders Ontspanning - 0:55 - Engeland Tv-programma VTM4

Reclame