Aanmelden Ik heb een account Mijn account creëren
Menu Momenteel op TV
Mis nooit nog wat!
Schrijf u in en stel uw persoonlijke TV Gids samen

Tom Cruise: de man achter de ster - 5 anekdotes die je moet weten

Tom Cruise: de man achter de ster - 5 anekdotes die je moet weten
© imagepressagency / Depositphotos.com

 

Tom Cruise is al tientallen jaren een van Hollywoods meest iconische figuren. Zijn charisma, talent en toewijding aan de podiumkunst hebben van hem een internationale superster gemaakt. Maar achter de glamoureuze façade van zijn roem schuilen enkele fascinerende menselijke anekdotes die ons eraan herinneren dat zelfs de grootste sterren in de eerste plaats mensen zijn. In dit artikel verkennen we enkele van die Tom Cruise anekdotes.

De gedenkwaardige val

Tom Cruise is beroemd om zijn gedurfde stunts in de "Mission: Impossible" films. In 2017 voerde hij een van zijn meest memorabele stunts uit door van het ene gebouw naar het andere te springen in Londen voor de opnames van "Mission: Impossible - Fallout". Hij misrekende zich echter met zijn sprong en blesseerde zijn enkel toen hij tegen een muur landde. In plaats van in elkaar te zakken van de pijn, stond hij op en ging verder met de scène, wat een authentiek tintje gaf aan deze epische scène.

De amateurcoureur

Weinig mensen weten dat Tom Cruise een volleerd amateurcoureur is. Hij heeft in sportauto's geracet en zelfs samen met professionele coureurs deelgenomen aan prestigieuze evenementen zoals de 24 uur van Daytona. Zijn passie voor snelheid en competitie gaat verder dan het bioscoopscherm.

De Scientology Kerk

Tom Cruise is lid van de Scientology Kerk, een religie die vaak het onderwerp is geweest van controverse en debat. Zijn toewijding aan Scientology is welbekend en hij heeft zijn geloof bij verschillende gelegenheden publiekelijk verdedigd. Het heeft ook een impact gehad op zijn persoonlijke leven en carrière, en trekt voortdurend de aandacht van de media.

Passie voor vliegtuigen

Naast zijn passie voor motoren en auto's is Tom Cruise ook een gepassioneerd vliegtuigliefhebber. Hij behaalde zijn vliegbrevet in 1994 en bezit verschillende privévliegtuigen. Hij heeft zelfs met zijn eigen vliegtuigen gevlogen in een aantal films, waaronder "Top Gun", waarin hij de rol van gevechtspiloot Pete "Maverick" Mitchell speelde.

Dag van Tom Cruise

In Japan werd 10 oktober 2006 "Tom Cruise Day". Dit initiatief werd genomen door de Japan Memorial Day Association om de "Top Gun"-acteur te eren. Deze onderscheiding werd toegekend aan Tom Cruise als erkenning van zijn gehechtheid aan het land van de rijzende zon en vanwege het grote aantal reizen dat hij naar Japan heeft gemaakt, waardoor hij de meest frequente Hollywoodacteur is die het land bezoekt. 

Tom Cruise mag dan wel een superster zijn op het scherm, maar hij blijft met beide benen op de grond staan dankzij zijn passies en zijn eenvoud tegenover zijn fans. Deze anekdotes uit zijn leven laten zien hoe toegewijd Tom Cruise is aan zijn werk, bereid om ongelooflijke uitdagingen aan te gaan en grenzen te verleggen om gedenkwaardige prestaties te leveren op film. 

Verwante artikels

De verborgen anekdotes achter de Harry Potter-films

De verborgen anekdotes achter de Harry Potter-films

Je kent het verhaal van de jonge tovenaar uit je hoofd, maar wist je dat er veel fascinerende anekdotes verbonden zijn aan de creatie van deze magische films?

Lees meer

Varen door anekdotes uit de film Titanic

Varen door anekdotes uit de film Titanic

Titanic mag dan beroemd zijn om zijn adembenemende special effects en emotie, maar het bevat ook veel charmante anekdotes die het tot een tijdloze klassieker maken.

Lees meer

Reclame

Films deze avond
20:35 Richard Jewell Drama - 2:25 - Verenigde Staten - 2019 Tv-programma VIJF
20:35 Men in Black Sciencefiction - 1:55 - Verenigde Staten - 1997 Tv-programma VTM3
22:20 Backdraft Actie - 2:25 - Verenigde Staten - 1991 Tv-programma VTM4
22:30 Along Came a Spider Thriller - 1:50 - Duitsland - 2001 Tv-programma VTM3
Series deze avond
20:05 Milo Dramatische komedie - 0:30 - België Tv-programma VTM
20:20 Thuis Dramatische komedie - 0:55 - België Tv-programma EEN
20:35 Familie Dramatische komedie - 0:40 - België Tv-programma VTM
20:35 Chicago Fire Drama - 0:50 - Verenigde Staten Tv-programma VTM4
23:00 The Secrets She Keeps Thriller - 1:05 - Australië Tv-programma VIJF
Talkshows & ontspanning
20:10 Stukken van Mensen Ontspanning - 1:05 - België Tv-programma VIER
20:35 De Gevaarlijkste Jobs van Vlaanderen Ontspanning - 1:05 - België Tv-programma VTM2
20:35 De Afspraak Informatief - 0:45 - België Tv-programma CANVAS
21:15 Viva La Feta Ontspanning - 1:05 - België Tv-programma VIER
21:15 Niks te zien Reportage - 0:55 - België Tv-programma EEN
21:40 Ik Vertrek uit Vlaanderen Ontspanning - 1:05 - België Tv-programma VTM2
23:30 Girl, Taken Documentaire - 1:30 - Ierland - 2022 Tv-programma CANVAS

Reclame