Aanmelden Ik heb een account Mijn account creëren
Menu Momenteel op TV
Mis nooit nog wat!
Schrijf u in en stel uw persoonlijke TV Gids samen

Onze top 5 kerstfilms om te ontdekken

Onze top 5 kerstfilms om te ontdekken

Kerstfilms hebben die speciale charme die magie, warmte en feestvreugde in huis brengt. Hier is onze top 5 van must-see kerstfilms, met een samenvatting en waarom we denken dat ze essentieel zijn om te bekijken dit feestseizoen.

"Home Alone (1990)

Waar gaat het over? De jonge Kevin McCallister wordt per ongeluk alleen thuis gelaten terwijl zijn familie op kerstvakantie is. Hij moet dan zijn huis verdedigen tegen twee onhandige inbrekers.

Waarom kijken? Deze film is een tijdloze kerstklassieker die humor, avontuur en een boodschap over het belang van familie combineert. Kevins capriolen en komische situaties maken van deze film geweldig familievermaak.

"The Grinch (2000)

Waar gaat de film over? The Grinch, een chagrijnige kluizenaar met een hart dat twee maten te klein is, is van plan Kerstmis te verpesten voor de mensen van Whoville door al hun versieringen en cadeautjes te stelen.

Waarom kijken? Gebaseerd op het beroemde boek van Dr. Seuss, is dit een ontroerend verhaal over het herontdekken van de kerstgedachte. Jim Carrey geeft een meesterlijke vertolking als de Grinch en brengt onverwachte diepte aan het personage.

"Love Actually (2003)

Waar gaat het over? Deze koorfilm volgt de met elkaar verstrengelde verhalen van verschillende personages in Londen tijdens de kerst en verkent verschillende aspecten van de liefde.

Waarom kijken? ''Love Actually" is een vaste waarde geworden tijdens de feestdagen dankzij de mix van romantiek, komedie en emotie. De film viert de liefde in al haar vormen en is daarom perfect voor een gezellige avond onder een deken.

"The Polar Express" (2004)

Waar gaat het over? Een jongetje stapt in een mysterieuze trein op weg naar de Noordpool. Tijdens zijn reis begint hij aan een buitengewoon avontuur dat hem zal leren over moed, vriendschap en de kerstgedachte.

Waarom kijken? Met zijn innovatieve animatie en oprechte verhaal is "The Pole Express" een magische visuele ervaring. Het vangt het wonder van de kindertijd en de magie van Kerstmis.

"The Nightmare Before Christmas" (1993)

Waar gaat het over? Jack Skellington, de koning van Halloween, ontdekt per toeval Kerstmis en is zo gefascineerd dat hij besluit de feestdag naar zijn hand te zetten. Zijn pogingen om Kerstmis en Halloween samen te voegen leiden tot onverwachte gevolgen.

Waarom kijken? De animatiefilm van Tim Burton valt op door zijn unieke gothic stijl en boeiende muziek. Het biedt een frisse kijk op de feestdagen en verkent thema's als identiteit en zelfontdekking. Het duistere maar toch vrolijke karakter maakt de film onvergetelijk en een verfrissend alternatief voor traditionele kerstfilms.

Elk van deze films belichaamt de geest van Kerstmis op zijn eigen manier, of het nu gaat om het belang van familie, de geest van vrijgevigheid, liefde of gewoon humor en vreugde. Ze zijn de perfecte manier om jezelf onder te dompelen in de magie van de feestdagen en momenten van geluk te delen met je geliefden. 

Verwante artikels

Top 3 films geregisseerd door Steven Spielberg

Top 3 films geregisseerd door Steven Spielberg

Als je aan Hollywoodcinema denkt, is het onmogelijk om niet aan Steven Spielberg te denken. De man die een film nalatenschap heeft gecreëerd die generaties lang zal blijven bestaan.

Lees meer

Christopher Nolan: meester van het filmische plot

Christopher Nolan: meester van het filmische plot

In dit artikel laten we je onze top 3 zien van films geregisseerd door Christopher Nolan die volgens ons hun stempel hebben gedrukt op de filmwereld.

Lees meer

Reclame

Films deze avond
20:35 The Huntsman: Winter's War Actie - 2:00 - Verenigde Staten - 2016 Tv-programma VTM3
20:35 Double Team Thriller - 1:45 - Verenigde Staten - 1997 Tv-programma VTM4
Series deze avond
20:05 Familie Dramatische komedie - 0:35 - België Tv-programma VTM
20:15 Thuis Dramatische komedie - 0:30 - België Tv-programma EEN
20:35 Vermist Misdaad - 1:00 - België Tv-programma VIJF
22:35 Magnum P.I Actie - 0:55 - Verenigde Staten Tv-programma VTM3
22:40 Vermist Misdaad - 1:10 - België Tv-programma VIJF
Talkshows & ontspanning
20:00 De Tafel van Gert Debat - 1:15 - België Tv-programma VIER
20:05 Flikken BXL Reportage - 1:05 - België Tv-programma VTM2
20:35 De Afspraak Informatief - 0:45 - België Tv-programma CANVAS
20:40 Liefde voor Muziek Muziek - 1:25 - België Tv-programma VTM
21:10 Ontvoerd Ontspanning - 0:55 - Nederland Tv-programma VTM2
21:20 Op een ander Reportage - 0:45 - België Tv-programma CANVAS
22:20 Stukken van Mensen Ontspanning - 1:05 - België Tv-programma VIER
22:20 Kafka Ontspanning - 0:30 - België Tv-programma VTM4
22:50 Homo universalis Spel - 0:45 - België Tv-programma EEN

Reclame