Aanmelden Ik heb een account Mijn account creëren
Menu Momenteel op TV
Mis nooit nog wat!
Schrijf u in en stel uw persoonlijke TV Gids samen

De meest romantische kussen in de filmgeschiedenis

De meest romantische kussen in de filmgeschiedenis
© Ruslan117 / Depositphotos.com

 

Cinema heeft het unieke vermogen om de essentie van romantiek vast te leggen door middel van intieme gebaren die in het collectieve geheugen gegrift blijven. Door de decennia heen zijn bepaalde kussen emblematisch geworden en symboliseren ze liefde, passie en soms opoffering. In dit artikel worden enkele van de meest romantische kussen uit de filmgeschiedenis uitgelicht, waarbij de nadruk ligt op werken als "The Notebook", "Titanic", "Ghost", "Spider-Man 2" en "Dirty Dancing". Deze momenten van intimiteit herinneren ons eraan waarom kussen een daad van onvergelijkbare emotionele kracht blijft.

"The Notebook" (2004) - Noah en Allie

De kus in de regen tussen Noah (Ryan Gosling) en Allie (Rachel McAdams) in "The Notebook" is een cultscène geworden in de romantische cinema. Na jaren uit elkaar te zijn geweest, wordt hun passie opnieuw aangewakkerd in een moment dat even intens als onverwacht is. Deze kus, vol verlangen en wederzijdse erkenning, symboliseert de kracht van hun liefde, die in staat is de obstakels van tijd en omstandigheden te overwinnen.

"Titanic (1997) - Jack en Rose

Op het dek van de Titanic delen Jack (Leonardo DiCaprio) en Rose (Kate Winslet) een kus die de essentie van jonge, zorgeloze liefde belichaamt. Tegen de uitgestrektheid van de oceaan en onder een sterrenhemel is dit moment een viering van het leven en de liefde, ondanks de tragedie die aan de horizon opdoemt. Hun kus is een krachtig symbool van liefde die vluchtig is, maar eeuwig in de herinnering blijft.

"Ghost (1990) - Sam en Molly

In "Ghost" overstijgt de kus tussen Sam (Patrick Swayze) en Molly (Demi Moore) de sluier tussen het leven en het hiernamaals. Hun liefde, die zo sterk is dat ze de dood zelf trotseert, komt het best tot uiting in deze kus die gedeeld wordt door Oda Mae (Whoopi Goldberg). Dit unieke moment onderstreept dat ware liefde geen grenzen kent, zelfs niet die tussen de wereld van de levenden en die van de geesten.

"Spider-Man 2" (2004) - Peter Parker en Mary Jane

De omgekeerde kus van Spider-Man is een van de meest iconische momenten van de saga geworden. In "Spider-Man 2" deelt Peter Parker (Tobey Maguire) een intiem moment met Mary Jane Watson (Kirsten Dunst) dat de complexiteit van hun relatie onthult. De kus, tegelijkertijd teder en vol onuitgesproken woorden, symboliseert de opofferingen die inherent zijn aan Peters dubbelleven en Mary Jane's onwrikbare liefde.

"Dirty Dancing" (1987) - Johnny en Baby

De kus tussen Johnny (Patrick Swayze) en Baby (Jennifer Grey) in "Dirty Dancing" is de apotheose van een liefdesverhaal dat de sociale normen en familieverwachtingen tart. Hun laatste dans, bekroond door een hartstochtelijke kus, is een viering van hun liefde en pas ontdekte vrijheid. Dit iconische moment is een ode aan ware liefde en moedigt mensen aan om tegen alle verwachtingen in hun hart te volgen.

Deze kussen zijn meer dan romantische handelingen; het zijn manifestaties van liefde in al haar complexiteit. Ze leggen momenten vast waarop de tijd lijkt stil te staan en bieden kijkers momenten van puur escapisme. Elke kus vertelt een uniek verhaal van liefde, opoffering en passie, en herinnert ons eraan dat in de vaak tumultueuze wereld van de cinema, liefde het mooiste avontuur blijft. 

Verwante artikels

Top 3 films geregisseerd door Steven Spielberg

Top 3 films geregisseerd door Steven Spielberg

Als je aan Hollywoodcinema denkt, is het onmogelijk om niet aan Steven Spielberg te denken. De man die een film nalatenschap heeft gecreëerd die generaties lang zal blijven bestaan.

Lees meer

Christopher Nolan: meester van het filmische plot

Christopher Nolan: meester van het filmische plot

In dit artikel laten we je onze top 3 zien van films geregisseerd door Christopher Nolan die volgens ons hun stempel hebben gedrukt op de filmwereld.

Lees meer

Reclame

Films deze avond
20:25 Prince of Persia: The Sands of Time Avontuur - 2:15 - Verenigde Staten - 2010 Tv-programma VTM3
20:30 The Grey Drama - 2:10 - Verenigde Staten - 2011 Tv-programma VTM4
20:35 The Girl in the Spider's Web Drama - 2:10 - Duitsland - 2018 Tv-programma VIJF
23:20 Sauver ou périr Drama - 1:55 - Frankrijk - 2017 Tv-programma CANVAS
Series deze avond
22:40 Stumptown Misdaad - 0:50 - Verenigde Staten Tv-programma VTM3
22:45 The Secrets She Keeps Thriller - 1:05 - Australië Tv-programma VIJF
Talkshows & ontspanning
20:00 B&B zoekt Lief Ontspanning - 0:35 - België Tv-programma VTM
20:00 Terzake Informatief - 0:35 - België Tv-programma CANVAS
20:10 Stukken van Mensen Ontspanning - 1:05 - België Tv-programma VIER
20:35 Met Vier in Bed Ontspanning - 0:50 - België Tv-programma VTM
20:35 De Columbus Reportage - 1:00 - België Tv-programma EEN
22:05 De Verhulstjes Ontspanning - 1:05 - België Tv-programma VIER
22:40 Jacques Vermeire: Zaalshow I Ontspanning - 1:45 Tv-programma VTM4
Sport
20:00 Darts - World Matchplay Sport - 4:00 Tv-programma VTM2
21:35 Vive le vélo Sport - 1:05 - België Tv-programma EEN

Reclame