Aanmelden Ik heb een account Mijn account creëren
Menu Momenteel op TV
Mis nooit nog wat!
Schrijf u in en stel uw persoonlijke TV Gids samen

De beste filmscènes van de afgelopen 10 jaar

De beste filmscènes van de afgelopen 10 jaar
© konradbak / Depositphotos.com

 

De laatste decennia zijn we getuige geweest van een aantal opmerkelijke filmmomenten waarin sensualiteit is vastgelegd met een finesse en intensiteit die zelden eerder is vertoond. Als sensuele scènes in films goed worden uitgevoerd, overstijgen ze de visuele aantrekkingskracht en raken ze iets diepers in de kijker, roepen ze emotie, verlangen en waardering op voor de schoonheid van de menselijke vorm en de emotionele verbinding.

Hier zijn enkele van de meest gedenkwaardige en sensuele scènes in films van de afgelopen tien jaar, geselecteerd vanwege hun vermogen om sensualiteit op te roepen door een combinatie van visuele esthetiek, acteerprestaties en emotionele resonantie.

"La La Land" (2016) - Dansen in de schemering

Hoewel het in de eerste plaats een romantische muziekfilm is, bood Damien Chazelle's "La La Land" een dansscène tussen Emma Stone en Ryan Gosling die sensualiteit uitstraalde. Met uitzicht op Los Angeles in de schemering is hun dansnummer een viering van aantrekkingskracht en flirten, vastgelegd met een esthetiek die zowel de schoonheid van de omgeving als de band tussen de personages benadrukt.

"Call Me by Your Name (2017) - Zelfontdekking

Luca Guadagnino regisseerde "Call Me by Your Name" op meesterlijke wijze, een film die sensualiteit verkent in de context van een zomerromance tussen twee mannen. De emblematische scène van de film symboliseert seksuele en emotionele ontdekkingen, behandeld met een delicatesse en authenticiteit die seksualiteit overstijgt om de universaliteit van verlangen en zelfontdekking aan te raken.

"Blue Is the Warmest Color (2013) - Passie onthuld

Dit met een Palme d'Or bekroonde Franse drama is geprezen en bekritiseerd vanwege de liefdesscènes tussen Adèle Exarchopoulos en Léa Seydoux. De weergave van hun passie en fysieke band is intens, rauw en ongeremd en dompelt de kijker onder in de intimiteit en complexiteit van hun relatie.

"Moonlight" (2016) - Een moment van intimiteit

"Moonlight", dat de Oscar voor Beste Film won, werpt een subtiele blik op de zoektocht van een jonge zwarte man naar identiteit. De scène op het strand tussen Chiron en Kevin is een krachtige weergave van kwetsbaarheid en tederheid, en biedt een moment van rust in Chirons worsteling met zijn eigen identiteit en seksualiteit.

"The Shape of Water (2017) - Liefde zonder woorden

Guillermo del Toro heeft een uniek liefdesverhaal gecreëerd tussen een doofstomme vrouw en een waterwezen in "The Shape of Water". Hun band, die woorden overstijgt, wordt uitgedrukt door de sensualiteit van aanraking en blik, en illustreert het vermogen van liefde om fysieke en taalbarrières te overstijgen.

"Portrait of a Lady on Fire (2019) - De blik van de liefde

Deze film van Céline Sciamma is een aangrijpende studie van ontluikende liefde, vastgelegd door de ogen van twee vrouwen in het 18e-eeuwse Frankrijk. Hun liefde, uitgedrukt in emotioneel geladen blikken en voelbare spanning, culmineert in intieme momenten die de kracht van ingehouden verlangen vieren.

Door middel van hun sensuele scènes doen deze films meer dan alleen fysieke aantrekkingskracht uitbeelden; ze verkennen de diepten van de menselijke ziel, de complexiteit van relaties en de schoonheid van intieme verbondenheid. Sensualiteit in film, zoals afgebeeld in deze werken, is een kunstvorm die veel meer oproept dan verlangen: het raakt de essentie van de menselijke ervaring. 

Verwante artikels

Top 3 films geregisseerd door Steven Spielberg

Top 3 films geregisseerd door Steven Spielberg

Als je aan Hollywoodcinema denkt, is het onmogelijk om niet aan Steven Spielberg te denken. De man die een film nalatenschap heeft gecreëerd die generaties lang zal blijven bestaan.

Lees meer

Christopher Nolan: meester van het filmische plot

Christopher Nolan: meester van het filmische plot

In dit artikel laten we je onze top 3 zien van films geregisseerd door Christopher Nolan die volgens ons hun stempel hebben gedrukt op de filmwereld.

Lees meer

Reclame

Films deze avond
20:35 The Huntsman: Winter's War Actie - 2:00 - Verenigde Staten - 2016 Tv-programma VTM3
20:35 Double Team Thriller - 1:45 - Verenigde Staten - 1997 Tv-programma VTM4
Series deze avond
20:05 Familie Dramatische komedie - 0:35 - België Tv-programma VTM
20:15 Thuis Dramatische komedie - 0:30 - België Tv-programma EEN
20:35 Vermist Misdaad - 1:00 - België Tv-programma VIJF
22:35 Magnum P.I Actie - 0:55 - Verenigde Staten Tv-programma VTM3
22:40 Vermist Misdaad - 1:10 - België Tv-programma VIJF
Talkshows & ontspanning
20:00 De Tafel van Gert Debat - 1:15 - België Tv-programma VIER
20:05 Flikken BXL Reportage - 1:05 - België Tv-programma VTM2
20:35 De Afspraak Informatief - 0:45 - België Tv-programma CANVAS
20:40 Liefde voor Muziek Muziek - 1:25 - België Tv-programma VTM
21:10 Ontvoerd Ontspanning - 0:55 - Nederland Tv-programma VTM2
21:20 Op een ander Reportage - 0:45 - België Tv-programma CANVAS
22:20 Stukken van Mensen Ontspanning - 1:05 - België Tv-programma VIER
22:20 Kafka Ontspanning - 0:30 - België Tv-programma VTM4
22:50 Homo universalis Spel - 0:45 - België Tv-programma EEN

Reclame