Aanmelden Ik heb een account Mijn account creëren
Menu Momenteel op TV
Mis nooit nog wat!
Schrijf u in en stel uw persoonlijke TV Gids samen

De 5 must-see films die onze televisieschermen betoveren

De 5 must-see films die onze televisieschermen betoveren

Wanneer we de televisiekanalen afspeuren, komen we onvermijdelijk bepaalde films tegen die bij ons thuis lijken te zijn blijven hangen. Deze tijdloze klassiekers, die regelmatig worden uitgezonden, trekken altijd onze aandacht en voeren ons mee door tijd en ruimte. Hier is volgens ons een selectie van vijf films die, zelfs als ze steeds opnieuw op televisie worden uitgezonden, ons blijven boeien en ons meevoeren naar andere werelden, en die ons bij elke kijkbeurt een ervaring bieden die zowel nostalgisch als verfrissend is.

1. The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

Peter Jacksons meesterlijke bewerking van het epische werk van J.R.R. Tolkien blijft onze schermen veroveren. De avonturen van Frodo, Gandalf en de hele Fellowship of the Ring zijn een vast onderdeel geworden van het televisieprogramma. De epische gevechten, de prachtige landschappen van Midden-aarde en de heldhaftige zoektocht om de Ene Ring te vernietigen blijven onwrikbaar enthousiasme opwekken.

2. Harry Potter en de Steen der Wijzen (2001)

De magische wereld gecreëerd door J.K. Rowling heeft de harten veroverd van miljoenen fans over de hele wereld, en de eerste film in de saga blijft kijkers fascineren. Harry, Ron en Hermelien volgen in hun eerste jaar op Zweinstein, magie ontdekken en de duistere krachten van Voldemort confronteren is een betoverende ervaring die geen dag ouder is geworden. Wanneer de trein naar Zweinstein op onze schermen begint, is het moeilijk om niet aan een magische reis te beginnen.

3. Back to the Future (1985)

"Back to the Future'' is een cultfenomeen geworden sinds de release in 1985. De trilogie van Robert Zemeckis, met Michael J. Fox en Christopher Lloyd in de hoofdrollen, blijft het publiek in vervoering brengen met zijn unieke mix van avontuur, sciencefiction en humor. De tijdreizen van Doctor Emmett Brown en Marty McFly zijn een onuitputtelijke bron van emotie en spanning, waardoor deze film elke keer dat hij wordt uitgezonden een must is.

4. Jurassic Park (1993)

Wanneer dinosaurussen terugkeren op onze schermen, is het moeilijk om de roep van Jurassic Park te weerstaan. Steven Spielbergs meesterwerk, gebaseerd op de roman van Michael Crichton, blijft kijkers verbazen met zijn baanbrekende special effects en spannende spanning. De opwinding om dinosaurussen tot leven te zien komen op het scherm en de verkenning van het Jurassic themapark blijven memorabele momenten die deze film op onze kijklijst houden.

5. Titanic (1997)

"Titanic", geregisseerd door James Cameron, blijft een romantisch epos dat de tijd overstijgt. Het tijdloze verhaal van Jack en Rose aan boord van het legendarische oceaanstomer blijft het publiek over de hele wereld boeien. De iconische scènes, de aangrijpende romantiek en de epische tragedie maken van "Titanic" een film die je niet kunt laten liggen, zelfs als je de afloop al kent.

Deze films zijn veel meer dan entertainment; het zijn meesterwerken van de wereldcinema cultuur. Hun vermogen om de tand des tijds te doorstaan en opeenvolgende generaties te boeien, maakt ze tot klassiekers die we elke keer dat ze op televisie worden vertoond met plezier opnieuw ontdekken. 

Verwante artikels

Top 3 films geregisseerd door Steven Spielberg

Top 3 films geregisseerd door Steven Spielberg

Als je aan Hollywoodcinema denkt, is het onmogelijk om niet aan Steven Spielberg te denken. De man die een film nalatenschap heeft gecreëerd die generaties lang zal blijven bestaan.

Lees meer

Christopher Nolan: meester van het filmische plot

Christopher Nolan: meester van het filmische plot

In dit artikel laten we je onze top 3 zien van films geregisseerd door Christopher Nolan die volgens ons hun stempel hebben gedrukt op de filmwereld.

Lees meer

Reclame

Films deze avond
20:35 The Huntsman: Winter's War Actie - 2:00 - Verenigde Staten - 2016 Tv-programma VTM3
20:35 Double Team Thriller - 1:45 - Verenigde Staten - 1997 Tv-programma VTM4
Series deze avond
20:05 Familie Dramatische komedie - 0:35 - België Tv-programma VTM
20:15 Thuis Dramatische komedie - 0:30 - België Tv-programma EEN
20:35 Vermist Misdaad - 1:00 - België Tv-programma VIJF
22:35 Magnum P.I Actie - 0:55 - Verenigde Staten Tv-programma VTM3
22:40 Vermist Misdaad - 1:10 - België Tv-programma VIJF
Talkshows & ontspanning
20:00 De Tafel van Gert Debat - 1:15 - België Tv-programma VIER
20:05 Flikken BXL Reportage - 1:05 - België Tv-programma VTM2
20:35 De Afspraak Informatief - 0:45 - België Tv-programma CANVAS
20:40 Liefde voor Muziek Muziek - 1:25 - België Tv-programma VTM
21:10 Ontvoerd Ontspanning - 0:55 - Nederland Tv-programma VTM2
21:20 Op een ander Reportage - 0:45 - België Tv-programma CANVAS
22:20 Stukken van Mensen Ontspanning - 1:05 - België Tv-programma VIER
22:20 Kafka Ontspanning - 0:30 - België Tv-programma VTM4
22:50 Homo universalis Spel - 0:45 - België Tv-programma EEN

Reclame