Aanmelden Ik heb een account Mijn account creëren
Menu Momenteel op TV
Mis nooit nog wat!
Schrijf u in en stel uw persoonlijke TV Gids samen

5 biopics die je gezien moet hebben

5 biopics die je gezien moet hebben
© PopularImages / Depositphotos.com

 

Biopics nemen kijkers mee op een fascinerende reis door het leven van historische figuren en iconen, waarbij feit en fictie vaak worden gecombineerd om meeslepende verhalen te vertellen. Hier is een selectie van vijf must-see biopics die hun stempel hebben gedrukt op de filmwereld, elk onderscheiden door hun interpretatie, regie en het verhaal dat ze proberen te vertellen.

1. "La Môme" (2007) - Olivier Dahan

Deze Franse film, in sommige landen ook bekend als "La Vie en Rose", volgt het tumultueuze leven van de beroemde zangeres Édith Piaf, meesterlijk gespeeld door Marion Cotillard. Cotillard won de Oscar voor Beste Actrice voor haar prestatie en werd daarmee de eerste Française die de Oscar in deze categorie won voor een Franstalige prestatie. De film verkent de hoogten en diepten van Piafs leven, van haar kindertijd in armoede tot haar opkomst naar internationale roem, zonder haar persoonlijke worstelingen en tragedies te vergeten.

2. "The Social Network (2010) - David Fincher

Deze aangrijpende biopic vertelt het verhaal van de oprichting van Facebook en zijn controversiële oprichter, Mark Zuckerberg, gespeeld door Jesse Eisenberg. De film richt zich op het begin van Facebook aan de universiteit van Harvard en de juridische gevechten die volgden op de razendsnelle opkomst. "The Social Network" wordt geprezen om het scherpe scenario van Aaron Sorkin en de stijlvolle regie van David Fincher en biedt een fascinerend inzicht in de complexiteit van innovatie en vriendschap.

3. "Ray" (2004) - Taylor Hackford

Jamie Foxx levert een verbluffende prestatie als Ray Charles, een van de meest iconische figuren in de soulmuziek. De film volgt Charles' leven vanaf zijn jeugd in het diepe zuiden, gekenmerkt door armoede, blindheid en de strijd tegen rassenscheiding, tot zijn opkomst als muzieklegende. Foxx won de Oscar voor Beste Acteur voor zijn prestatie, die Charles' geest en muzikale talent perfect weergeeft.

4. "Steve Jobs (2015) - Danny Boyle

Deze film verkent het complexe leven en de prestaties van Apple medeoprichter Steve Jobs, gespeeld door Michael Fassbender. De film is opgebouwd rond drie belangrijke productlanceringen en toont de professionele en persoonlijke uitdagingen waarmee Jobs tijdens zijn carrière werd geconfronteerd. Fassbender levert een intense prestatie die de intensiteit en complexiteit van Jobs goed weergeeft, terwijl het scenario van Aaron Sorkin aangrijpende dialogen en een diepgaande verkenning van het personage biedt.

5. "Bohemian Rhapsody (2018) - Bryan Singer

Deze dynamische muzikale biopic viert het leven van Freddie Mercury, de charismatische frontman van de band Queen, gespeeld door Rami Malek. De film volgt de razendsnelle opkomst van Queen tot hun legendarische optreden tijdens Live Aid in 1985, terwijl het tumultueuze persoonlijke leven van Mercury wordt verkend. Malek werd alom geprezen voor zijn transformatie in Mercury en won de Oscar voor Beste Acteur. "Bohemian Rhapsody" is een ontroerend eerbetoon aan de muziek van Queen en de onuitwisbare nalatenschap van Mercury.

Elke biopic op deze lijst biedt een uniek kijkje in het leven van buitengewone persoonlijkheden, waarbij drama, emotie en in sommige gevallen muziek worden gecombineerd tot gedenkwaardige filmwerken. Deze films moet je gezien hebben vanwege hun uitmuntende vertolkingen, meesterlijke regie en vermogen om te inspireren, te ontroeren en te provoceren. 

Verwante artikels

Top 3 films geregisseerd door Steven Spielberg

Top 3 films geregisseerd door Steven Spielberg

Als je aan Hollywoodcinema denkt, is het onmogelijk om niet aan Steven Spielberg te denken. De man die een film nalatenschap heeft gecreëerd die generaties lang zal blijven bestaan.

Lees meer

Christopher Nolan: meester van het filmische plot

Christopher Nolan: meester van het filmische plot

In dit artikel laten we je onze top 3 zien van films geregisseerd door Christopher Nolan die volgens ons hun stempel hebben gedrukt op de filmwereld.

Lees meer

Reclame

Films deze avond
20:25 Prince of Persia: The Sands of Time Avontuur - 2:15 - Verenigde Staten - 2010 Tv-programma VTM3
20:30 The Grey Drama - 2:10 - Verenigde Staten - 2011 Tv-programma VTM4
20:35 The Girl in the Spider's Web Drama - 2:10 - Duitsland - 2018 Tv-programma VIJF
23:20 Sauver ou périr Drama - 1:55 - Frankrijk - 2017 Tv-programma CANVAS
Series deze avond
22:40 Stumptown Misdaad - 0:50 - Verenigde Staten Tv-programma VTM3
22:45 The Secrets She Keeps Thriller - 1:05 - Australië Tv-programma VIJF
Talkshows & ontspanning
20:00 B&B zoekt Lief Ontspanning - 0:35 - België Tv-programma VTM
20:00 Terzake Informatief - 0:35 - België Tv-programma CANVAS
20:10 Stukken van Mensen Ontspanning - 1:05 - België Tv-programma VIER
20:35 Met Vier in Bed Ontspanning - 0:50 - België Tv-programma VTM
20:35 De Columbus Reportage - 1:00 - België Tv-programma EEN
22:05 De Verhulstjes Ontspanning - 1:05 - België Tv-programma VIER
22:40 Jacques Vermeire: Zaalshow I Ontspanning - 1:45 Tv-programma VTM4
Sport
20:00 Darts - World Matchplay Sport - 4:00 Tv-programma VTM2
21:35 Vive le vélo Sport - 1:05 - België Tv-programma EEN

Reclame