​TV Gids van LA TROIS - woensdag (20/10/2021)

Het tv-programma van LA TROIS vanavond

La Trois, het derde kanaal van de RTBF, werd geboren in 2007. Het herbergt OUFTivi, de kinderprogrammering van RTBF sinds 2010.

Meer

Ochtend
Namiddag

Reclame

Films deze avond
20:35 Double Jeopardy Thriller - 1:55 - Verenigde Staten - 1999 Tv-programma VTM4
20:40 Love By Design Romantische komedie - 1:50 - Roemenië - 2014 Tv-programma VTM3
22:30 Addicted Drama - 2:00 - Verenigde Staten - 2014 Tv-programma VTM3
Series deze avond
22:10 Interrogation Misdaad - 1:00 - Verenigde Staten Tv-programma CANVAS
22:30 Vossenstreken Misdaad - 1:05 - België Tv-programma VTM4
Talkshows & ontspanning
20:35 De Afspraak Informatief - 0:45 - België Tv-programma CANVAS

TV-programma van La Trois

La Trois, het derde kanaal van de RTBF, werd geboren in 2007. Het herbergt OUFTivi, de kinderprogrammering van RTBF sinds 2010.

De derde publieke zender, La Trois, is toegankelijk via alle digitale distributeurs (Telenet, ProximusTV, VOO, Numéricable, enz.) maar ook via de satelliet. Het kanaal is ook sterk aanwezig op het internet via de RTBF-website en sociale netwerken.

La Trois wordt sinds 2010 in High Definition (HD) uitgezonden. Het is beschikbaar in Replay TV op digitale decoders.

De TV-programma's van La Trois

La Trois biedt een programmering op basis van twee pijlers: cultuur en jeugd. Een deel van de programmering wordt dus bezet door OUFTivi, een kanaal voor kinderen, met een sterke nadruk op tekenfilms, maar ook op nieuws met het programma Les Niouzz, een echt kindernieuwsprogramma.

La Trois biedt onderdak aan specifieke culturele programma's zoals L'Invitation, maar ook aan tv-series en films die alleen in het Frans worden uitgezonden of aan documentaires. Het zendt de Journaux Télévisés uit met gebarentaalvertaling en dient als heruitzending voor bepaalde programma's op Le Une of La Deux. Tot slot is La Trois de zender voor klassieke muziek, die al meer dan 30 jaar de Koningin Elisabethwedstrijd uitzendt.

Belangrijkste programma?s in het uitzendschema van La Trois

Code Aventure, geproduceerd door het Niouzz-team, is een programma dat kinderen tussen 11 en 13 jaar oud volgt op hun ontdekking van een zuidelijk land. D'Art d'Art!, EuropeS, Fenêtre sur doc, La Cité du Livre, gepresenteerd door Émilie Aubry, is een wekelijks programma dat u uitnodigt om de mysteries van de boekwereld te betreden. Van literaire actualiteit tot de economie van de boekwereld, de nieuwste werken verslinden absoluut. L?Invitation, Kunstenaars staan centraal in dit culturele programma dat elke dag van de week en op zaterdag wordt aangeboden in een lange versie met radio- en webuitbreidingen. Le maxi bar de l'Europe, Le meilleur du classique, Les carnets du bourlingueur, Les Niouzz,
« Le Journal Télévisé des enfants », dat elke dag van de week een vloeiend en dynamisch programma van 7 minuten biedt dat zich richt op de actualiteit en een 12 minuten durende best practice van de week die in het weekend te zien is. De show wordt gehost door David Wathelet, Cécile Bouniton en Marie Bourguignon. Ma thèse en 180 secondes, Reflets Sud, Tam-Tam, Tout court, Tout le Baz'Art, Hadja Lahbib gaat in 26 minuten een persoonlijkheid uit de Belgische, Franse of Vlaamse culturele wereld ontmoeten. Het tweede deel van het programma is gewijd aan de documentaire die Hadja in dialoog met de auteur heeft gelanceerd. Voisins, voisines, Wallons, nous !, 7éco, Het "eco" programma wordt gepresenteerd door Michel Visart of Laurent Matthieu. Het is gewijd aan het debat over ideeën over de economie. Belangrijkste cartoons in het programmaschema van La Trois
Titeuf, Mini Ninja's, Cédric, Les Minijusticiers, Les Schtroumpfs, Robin des bois, Teen Titans, Go, Kika & Bob, Titi et Grosminet

Voornaamste TV serie in het programmaschema van La Trois

Boardwalk Empire, Grand Galop, Le monde perdu de Sir Arthur Conan Doyle, H2O

De directie van La Trois

François Tron is sinds 2008 verantwoordelijk voor de programma's van La Trois. Hij beheert de tv-programma's van alle RTBF-zenders (La Une, La Deux, La Trois). RTBF wordt sinds 2002 ook beheerd door Jean-Paul Philippot. Zijn voorgangers in deze functie zijn Robert Wangermée, Robert, Jean-Louis Stalport en Christian Druitte.

U vindt al uw tv-zenders terug op Mijn TV-Gids

Tv gids EENTv gids CANVASTv gids VTMTv gids VTM2Tv gids VIERTv gids VIJFTv gids VTM3Tv gids VTM4Alle zenders