Aanmelden Ik heb een account Mijn account creëren
Menu
Mis nooit nog wat!
Schrijf u in en stel uw persoonlijke TV Gids samen

​TV Gids van FRANCE 5 - dinsdag (28/03/2023)

Het tv-programma van FRANCE 5 vanavond

Allereerst La Cinquième, France 5 is een Franse publieke televisiezender. Het behoort sinds 2000 tot de groep France Télévisions. De programma's die in de lucht worden aangeboden, draaien om onderwijs, kennis en begrip. Het kanaal opent zich naar de wereld dankzij DTT, kabel, satelliet, enz.

Meer

Reclame

Films deze avond
20:35 Step Up 2: The Streets Romantische komedie - 1:50 - Verenigde Staten - 2008 Tv-programma VTM3
20:35 Bound Thriller - 1:55 - Verenigde Staten - 1996 Tv-programma VTM4
22:25 Bad Company Actiekomedie - 2:00 - Verenigde Staten - 2002 Tv-programma VTM3
Series deze avond
20:00 Flodder Komedie - 0:35 - Nederland Tv-programma VTM4
20:35 Vermist Misdaad - 1:05 - België Tv-programma VIJF
21:25 Dertigers Drama - 0:30 - België Tv-programma EEN
22:50 Vermist Serie/Feuilleton - 1:00 - België Tv-programma VIJF
Talkshows & ontspanning
20:00 De Tafel van Vier Informatief - 1:00 - België Tv-programma VIER
20:10 Help, mijn man is een klusser Ontspanning - 1:20 - Nederland Tv-programma VTM2
20:35 De Afspraak Informatief - 0:45 - België Tv-programma CANVAS
20:40 Onder de radar Documentaire - 0:45 - België Tv-programma EEN
21:20 Le génie des arbres Documentaire - 0:55 - Frankrijk - 2020 Tv-programma CANVAS
21:30 Gestrand op Honeymoon Island Ontspanning - 1:20 - België Tv-programma VTM2
22:05 Big Brother Ontspanning - 1:00 - België Tv-programma VIER
23:20 Een Echte Job Ontspanning - 1:10 - België Tv-programma VTM
Sport
20:25 Voetbal: Duitsland - België Voetbal - 2:55 Tv-programma VTM

Reclame

De TV-programma's van France 5

Na haar lidmaatschap van de France Télévisions groep, werd La Cinquième in 2012 France 5. Dankzij de lancering van de eerste digitale terrestrische televisie in Frankrijk (TNT) beschikt de zender over een eigen terrestrische zender.

De televisieprogramma's van France 5 bereiken zowel jongeren, vooral degenen die werk zoeken, als ouderen die een carrière willen nastreven. Daarom zijn de uitzendingen gezinsgericht om kennis, opleiding en werkgelegenheid te bevorderen.

Het programma van France 5 is dus gericht op documentaires en magazines. Om de doelgroep te verbreden en een hoge kijkdichtheid te bereiken, biedt de zender ook programma's aan voor kleine en zeldzame televisieseries.

De TV-programma's van France 5

Om haar missie als onderwijs- en opleidingskanaal te vervullen, richten de TV-programma's van France 5 zich op tijdschriften, documentaires, kinderanimatie en enkele incidentele series.

Onder de een veertigtal tijdschriften, zijn er: 200 km rond, een programma gepresenteerd door Églantine Éméyé; Allô Docteurs, een gezondheidsmagazine gepresenteerd door Michel Cymes, Marina Carrière d'Encausse en Benoît Thévenet; La nuit France 5, documentaire heruitzendingen; Galerie France, een reeks culturele documentaires gepresenteerd door Laurent Piquet, enz.

De helft van het programma van France 5 bestaat uit documentaires. Het kanaal behandelt vele thema's zoals reizen, milieu, wetenschap, ontdekking, kunst, architectuur, enz. Onder de krantenkoppen zijn: Planète insolite; Biologie 2.0 die de onontdekte paden van de natuur door wetenschappers blootlegt; La France au bout du monde, waar nationale en regionale parken en prachtige en gevarieerde landschappen ontdekt worden.

France 5 richt zich ook op kinderen door middel van cartoons. Deze jeugdprogramma's worden elke ochtend uitgezonden en behoren tot de vlaggenschipprogramma's van de zender. Voorbeelden hiervan zijn Les Zouzous; 5 rue Sésame; Ludo Zouzous; Ludo, enz.

Het kanaal vervolledigt zijn programma's met Franse series zoals La Vie des animaux selon les hommes of Les Indégivrables; Amerikaanse series zoals Alf, Flipper le Dauphin en La Double Vie van Eddie McDowd; een Braziliaanse serie, La Cité des hommes en een Quebec-serie, Pure Laine.

Op het gebied van informatie en debat richt Frankrijk 5 zich op de C dans l?air programma (Bruce Toussaint en Caroline Roux). La Grande Librairie is een wekelijks literair programma gepresenteerd door François Busnel.

De directie van France 5

De keten wordt geleid door Nathalie Darrigrand.

U vindt al uw tv-zenders terug op Mijn TV-Gids

Tv gids EENTv gids CANVASTv gids VTMTv gids VTM2Tv gids VIERTv gids VIJFTv gids VTM3Tv gids VTM4Alle zenders