Aanmelden Ik heb een account Mijn account creëren
Menu Momenteel op TV
Mis nooit nog wat!
Schrijf u in en stel uw persoonlijke TV Gids samen

​TV Gids van MTV - maandag 24 juni 2024

Het tv-programma van MTV vanavond

Het televisiekanaal MTV, dat op 1 augustus 1981 werd opgericht (eerste clip: "Video Killed the Radio Star" van The Buggles), wordt momenteel uitgezonden in de vorm van programma's die zijn aangepast aan de vele landen en regio's in de wereld waar het wordt ontvangen (171 landen). MTV staat aan de wieg van de muziekvideo-industrie en heeft het concept zelf van het muziekkanaal uitgevonden.

Meer

Reclame

Films deze avond
20:35 Point Break Actie - 2:20 - Japan - 1991 Tv-programma VIJF
20:35 Eat Pray Love Romantische komedie - 2:40 - Verenigde Staten - 2010 Tv-programma VTM3
20:35 Born on the Fourth of July Oorlog - 2:35 - Verenigde Staten - 1989 Tv-programma VTM4
23:15 Sex Tape Romantische komedie - 1:45 - Verenigde Staten - 2014 Tv-programma VTM3
Series deze avond
20:30 Alert: Missing Persons Unit Misdaad - 0:55 - Verenigde Staten Tv-programma VTM2
20:40 Familie Dramatische komedie - 0:30 - België Tv-programma VTM
21:25 9-1-1: Lone Star Drama - 1:00 - Verenigde Staten Tv-programma VTM2
21:55 Gent West Drama - 1:20 - België Tv-programma VIER
22:55 CSI: Vegas Misdaad - 1:00 - Verenigde Staten Tv-programma VIJF
23:10 De familie Backeljau Komedie - 0:35 - België Tv-programma VTM4
Talkshows & ontspanning
20:35 De Afspraak Informatief - 0:45 - België Tv-programma CANVAS
21:15 Geubels en de Belgen Ontspanning - 0:40 - België Tv-programma VIER
21:20 Into the Congo with Ben Fogle Documentaire - 0:50 - Engeland - 2024 Tv-programma CANVAS
Sport

Reclame

MTV's TV-programma

Het televisiekanaal MTV, dat op 1 augustus 1981 werd opgericht (eerste clip: "Video Killed the Radio Star" van The Buggles), wordt momenteel uitgezonden in de vorm van programma's die zijn aangepast aan de vele landen en regio's in de wereld waar het wordt ontvangen (171 landen). MTV staat aan de wieg van de muziekvideo-industrie en heeft het concept zelf van het muziekkanaal uitgevonden.

MTV beperkte aanvankelijk de uitzending van muziek door zwarte artiesten (alleen Tina Turner, Donna Summer en Eddy Grant werden uitgezonden). Onder druk van de voorzitter van CBS Records, die dreigde de CBS-catalogus van MTV terug te trekken, opende het management van de zender zijn etherische golven meer, met name door twee artiesten uit te zenden die het concept van de muziekvideo's voorgoed zouden revolutioneren: Madonna met "Material Girl", en Michael Jackson met "Billie Jean" in 1983, wiens klinkende succes de ruimte voor andere zwarte artiesten definitief opende. Walter Yetnikoff, voorzitter van CBS Records/Sony Music, had het segregationistische gedrag van Robert W. Pittman, toenmalig programmadirecteur, aan de kaak gesteld.

MTV was een belangrijke speler in de zogenaamde "Second British Invasion" in de jaren '80 (na de jaren '60, toen de Beatles en Rolling Stones in de Amerikaanse hitlijsten uitkwamen), door in hoge rotatie clips uit te zenden van artiesten uit die tijd zoals Duran Duran (de meest uitgezonden Engelse band in de jaren '80, wiens Amerikaanse succes nauw verbonden was met de oprichting van MTV), Billy Idol en Eurythmics.

Het kanaal is een echte instelling geworden, zowel voor zijn creativiteit als voor zijn avant-gardisme. Daarom blijft het publiek van MTV jong (gemiddeld 20 jaar). Er wordt zelfs gesproken over de "MTV Generation" ("MTV Generation") en "MTV-cultuur" voor kinderen die in de jaren tachtig in de Verenigde Staten zijn opgegroeid. Elk jaar, eind augustus, zijn de MTV Video Music Awards (VMA) een echt evenement en een geweldige show, die alle sterren van het moment samenbrengt. Hetzelfde geldt voor de MTV Movie Awards, de MTV Music Awards en de MTV Europe Music Awards.

In Vlaanderen is de MTV televisiezender beschikbaar op de belangrijkste televisieoperatoren; Proximus TV, Telenet, Scarlet en Orange.

TV-programma's van MTV

MTV is van een "clip tap" naar een "reality tap" gegaan. De realityshows die momenteel worden uitgezonden zijn:   

"True Life (1998), The Real World (1992), The Challenge (1998), Teen Mom 2 (2011), Impractical Jokers (2011), Ridiculous (2011), Catfish: valse identiteit" (2012-stroom), "Meisjescode" (2013-2015), "Ben jij de ware? "(2014-stroom), "Acapulco Shore" (op MTV Latijns-Amerika, 2014-stroom), "Broke Ass Game Show" (2015-stroom), "Volg de regels" (2015), "Siesta Key" (sinds juli 2017), "MTV Floribama Shore" (sinds november 2017).

Beheer en diversificatie van MTV

MTV ("Music Television") is een Amerikaans televisiekanaal dat zich vroeger specialiseerde in het uitzenden van muziekvideo's en dat volledig in handen was van de mediagroep MTV Networks, die zelf volledig in handen was van Viacom. MTV heeft zich snel gediversifieerd. Het kanaal vertienvoudigde eerst, waardoor VH1 ("Video Hits One") ontstond, dat de hitmuziekvideo's MTV Base en MTV2 uitzendt.

MTV heeft zijn programmering voornamelijk gediversifieerd. Het was met name de eerste zender die een realityshow uitzond, met The Real World in het begin van de jaren negentig. Dit werd gevolgd door programma's als "Punk'd: Stars Trapped", "Dismissed", "Pimp My Ride", en "Laguna Beach: The Real Orange County". Dankzij zijn roem biedt MTV nauwe toegang tot het leven van beroemdheden. MTV Cribs biedt een rondleiding door de huizen van de sterren. Het maken van de video laat de beelden achter de schermen van de muziekvideo's zien.

Trouw aan het concept van de muziekkanalen, draaien veel reality tv-shows om muzikale beroemdheden. De bekendste is "The Osbournes" die het dagelijkse leven van rockster Ozzy Osbourne en zijn familie volgt. In 2003 lanceerde het kanaal "Newlyweds", dat het getrouwde leven van zangeres Jessica Simpson en haar man Nick Lachey volgt. "Pasgetrouwden" eindigde in 2006 na de scheiding van het paar.

De groep is producent van succesvolle series zoals "Daria" in 1997 of "Beavis en Butt-Head", en van TV-films (zoals een nieuwe versie van Prosper Mérimée's "Carmen", met Beyonce Knowles als Carmen). Het netwerk creëerde ook de cultuurspektakel "Jackass".

Tot slot heeft MTV via de springplank van het muziekkanaal tal van artiesten gelanceerd. Talrijke compilaties

U vindt al uw tv-zenders terug op Mijn TV-Gids

Tv gids EENTv gids CANVASTv gids VTMTv gids VTM2Tv gids VIERTv gids VIJFTv gids VTM3Tv gids VTM4Alle zenders