Aanmelden Ik heb een account Mijn account creëren
Menu Momenteel op TV
Mis nooit nog wat!
Schrijf u in en stel uw persoonlijke TV Gids samen

​TV Gids van TIPIK - donderdag 25 april 2024

Het tv-programma van TIPIK vanavond

De oorsprong van Tipik, het tweede kanaal van de RTBF-groep, Belgische Radio-Televisie van de Franstalige Gemeenschap van België, gaat terug tot september 2020. Tipik is de opvolger van La Deux, zelf de opvolger van Télé21, die in 1988 werd gelanceerd.

Meer

Reclame

Films deze avond
20:35 Booksmart Komedie - 2:00 - Verenigde Staten - 2019 Tv-programma VIJF
20:35 Kingsman: The Secret Service Actiekomedie - 2:20 - Engeland - 2015 Tv-programma VTM3
20:35 The Courier Midaaddrama - 1:45 - Engeland - 2019 Tv-programma VTM4
22:55 The Silencing Thriller - 1:45 - Canada - 2020 Tv-programma VTM3
Series deze avond
20:05 Familie Dramatische komedie - 0:35 - België Tv-programma VTM
20:15 Thuis Dramatische komedie - 0:30 - België Tv-programma EEN
21:15 Nonkels 2 Dramatische komedie - 0:35 - België Tv-programma VIER
23:50 Friends Komedie - 0:35 - Verenigde Staten Tv-programma VIJF
Talkshows & ontspanning
20:00 De Tafel van Gert Debat - 1:15 - België Tv-programma VIER
20:35 De Afspraak Informatief - 0:45 - België Tv-programma CANVAS
20:40 Eenmaal Andermaal Ontspanning - 1:10 - België Tv-programma VTM
20:45 Restaurant Misverstand Reportage - 0:50 - België Tv-programma EEN
22:20 Murder: First on Scene Documentaire - 0:55 - Engeland Tv-programma VTM4
23:40 Nightmare Tenants, Slum Landlords Ontspanning - 0:50 - Engeland Tv-programma VTM2
Sport
20:00 Premier League Darts Sport - 3:40 Tv-programma VTM2
21:20 Wielerclub Wattage Sport - 1:05 - België Tv-programma CANVAS

Reclame

TV-programma van Tipik

De oorsprong van Tipik, het tweede kanaal van de RTBF-groep, Belgische Radio-Televisie van de Franstalige Gemeenschap van België, gaat terug tot september 2020. Tipik is de opvolger van La Deux, zelf de opvolger van Télé21, die in 1988 werd gelanceerd.

De tweede publieke zender, Tipik, is toegankelijk via alle digitale distributeurs (Telenet, Orange, ProximusTV, VOO, Numéricable, enz.) maar ook via de satelliet. Het kanaal is ook sterk aanwezig op het internet via de RTBF-website en sociale netwerken.
Tipik wordt uitgezonden in High Definition (HD). Het is beschikbaar in Replay TV, d.w.z. de mogelijkheid om programma's die de dag ervoor zijn uitgezonden op digitale decoders te bekijken.

De Tipik-televisiezender is het resultaat van de fusie van La Deux en de Pure FM-radiozender. Het richt zich op een jong publiek, Generatie Y, en integreert een televisiekanaal, een radiostation en digitale platforms onder één enkele koepel. Bij de lancering is de slogan "Tipik, Take it Pop, The New Digital Media, Radio en TV". »

Tipik's TV-programma's

Tipik richt zich daarom op een jong, dynamisch en vooral multi-platform publiek. In aanvulling op haar grote zusterkanaal La Une richt deze tweede publieke zender zich meer in het bijzonder op een jong, actief publiek door het aanbieden van evenementen en programma's gericht op kennis en ontdekking. Het behoudt de hoofdlijnen van La Deux met nieuws, sport en series.

Nieuwe programma's staan op het programma van Tipik, zoals de internetshow van Youtube-artiest Marilou Vandercammen, begeleid door Olivier Fraipont, of de Escape-show van Cathy Immelen en Ivan.

Sport blijft aanwezig in het programma van Tipik. Voetbal (Wereldbeker, Belgische beker, enz.), Tennis (Davis Cup, Fed Cup, Roland Garros), Atletiek (Van Damme Memorial, Diamond League). Tipik vergeet het wielrennen niet (Tour de France, wereldkampioenschappen, Pro Tour, mountainbike, Cyclo-cross). Motorsport (Formule 1, MotoGP en Moto2 Grand Prix).

TV-series zijn ook erg aanwezig in het programma van Tipik, zoals: Flash, Arrow, Troonspelen, House of Cards, Gotham, enz. Nieuw op het programma zijn "Newport Beach" en The Simpsons.

Tot slot plant Tipik regelmatig grote filmevenementen met een paar nuggets van de 7e kunst die vooral door Generatie Y worden gewaardeerd; "The Fifth Element", "Rain Man", "Mars Attacks", "Jurassic World", "Tomb Raider" of "Creed: The Legacy of Rocky Balboa".

Belangrijkste programma’s in het uitzendschema van Tipik

  • Le réveil de Djé, de 3 gastheren; Jérémy alias "Djé", Hélo en Vinche wekken Tipik met deze radioshow die op Tv wordt uitgezonden.
  • Riding Zone, de show voor liefhebbers van boardsporten en extreme sensaties gepresenteerd door Tiga.
  • Martin Weill, het tijdschrift van grote reportages voorgesteld door Martin Weill. Hij is een veteraan van het internationale nieuws en heeft meer dan eens de wereld rond gereisd. Daar ontmoette hij de groten van deze wereld, van Emmanuel Marcron tot Donald Trump. Het programma zal belangrijke internationale kwesties behandelen met een focus op de Verenigde Staten, Poetin's Rusland, de Cocaïneroute, samenzweringstheorieën en Bolsonaro's Brazilië.
  • Stress en cuisine, een kookprogramma gepresenteerd door Bénédicte Deprez, dat twee sprekers met elkaar laat wedijveren om een koksrecept te maken. Bénédicte Deprez wordt in deze show begeleid door voormalig Topkok kandidaat Florian Barbarot.
  • Cultuurclub, de culturele ontmoetingsplaats voor Cécile Djunga die vergezeld wordt door Marine Guiet, Vincent Bilaroche, Sélim Khemissi en Tangui Horel. Vier sequenties op het programma om rond te gaan in het culturele nieuws: Le DOSS, Le Guest, Le Trottoir en La Frime.
  • De internetshow met Malou
  • Vews
  • Taste Hunters
  • Le Débrief, onder leiding van Jessica Kiga en Olivier Fraipont
  • De Escape show, een nieuwe show geïnspireerd door Escape games en gepresenteerd door Cathy Immelen
  • The Love Experiment, een Tinder in TV-versie
  • Bouge à la maison, de sportbeurs gecoacht door Manzul en Malik...
  • N’oubliez pas les paroles met Nagui...
  • Inside het media- en informatieprogramma van Jessica Riga en Olivia Fraipont
  • Décibels le Live, een van Tipik's vlaggenschipprogramma's, verwelkomt Belgische en buitenlandse muzikanten live vanuit verschillende emblematische locaties.
  • La Tribune, gewijd aan het voetbal, is het sportprogramma van maandag dat door Benjamin Deceuninck en zijn team wordt gepresenteerd.
  • Le Grand Cactus, dit animatieprogramma wordt gepresenteerd door Adrien Devyver en Jérôme de Warzée. Le Grand Cactus beoordeelt het nieuws van de week met columnisten waaronder Kody.

Hoofdtelevisieserie in Tipik's programmaschema

Lucifer, Plus belle la vie, Sous le soleil, Dallas, Vous les femmes, Weeds, Hung, Versailles
Ontdek de jonge Lodewijk XIV, een visionaire koning aan het begin van zijn pracht en praal, door middel van een flamboyant en rock’n roll universum in "Versailles", een originele 10 episode serie gemaakt door Canal +. Peplum Peplum dompelt ons onder in het dagelijks leven van Bravus, een voormalige slaaf die adviseur werd van de tirannieke keizer Maximus. Onder druk, vastzittend tussen een bijzonder stressvol beroepsleven en een chaotisch gezinsleven, zullen zijn dagen niet gemakkelijk zijn. Partners Louis en Joe zijn al lange tijd vrienden en partners in een architectenbureau. De ene homo en de andere hetero, hun "bromance" staat op het spel als beiden een serieuze relatie aangaan. Laten we zeggen dat vier mensen die betrokken zijn bij drie verschillende relaties... Een 13-episode, 20 minuten durende sitcom. The Flash Na door de bliksem te zijn getroffen, werd Barry Allen begiftigd met buitengewone snelheid. Bliksemsnel besluit hij zijn macht te gebruiken om de misdaad te bestrijden. Game of Thrones, Les feux de l’amour, Fringe, State of affairs Wat de CIA officieel doet en wat ze doet zal nooit openbaar zijn, nooit worden goedgekeurd... "State of Affairs" dompelt je onder in de afgrond van het Witte Huis. Gotham De serie van Bruno Heller dompelt ons onder in de wereld van Gotham City, een door misdaad geteisterde stad waar politici en politieagenten corrupt zijn. Het is een prequel voor Batman, die kijkt naar James Gordon en Bruce Wayne, de stripfiguren gemaakt door Bob Kane en Bill Finger. Arrow, Southland, Revolution, House of Cards, Mad Men

De directie van La Deux

De programma's van Tipik worden beheerd door de nieuwe "Pôle Production 360" die in 2018 door de RTBF is opgericht. Sinds 2002 staat de RTBF ook onder leiding van Jean-Paul Philippot. Zijn voorgangers in deze functie zijn Robert Wangermée, Robert, Jean-Louis Stalport en Christian Druitte.

U vindt al uw tv-zenders terug op Mijn TV-Gids

Tv gids EENTv gids CANVASTv gids VTMTv gids VTM2Tv gids VIERTv gids VIJFTv gids VTM3Tv gids VTM4Alle zenders