Aanmelden Ik heb een account Mijn account creëren
Menu Momenteel op TV
Mis nooit nog wat!
Schrijf u in en stel uw persoonlijke TV Gids samen

Timothée Chalamet, de hoofdrolspeler van dit moment

Timothée Chalamet, de hoofdrolspeler van dit moment
© arp / Depositphotos.com


Timothée Chalamet is ontegenzeggelijk de hoofdrolspeler van dit moment, die zowel het publiek als de critici weet te boeien met zijn uitzonderlijke talent en magnetische aanwezigheid op het scherm. Timothée Chalamet, geboren in New York uit een Franse vader en een Amerikaanse moeder, groeide op in een biculturele omgeving en beheerste zowel het Frans als het Engels, wat zijn acteerprestaties heeft verrijkt en hem in staat heeft gesteld om met gemak te navigeren tussen Europese en Amerikaanse films. Zijn dubbele Frans-Amerikaanse nationaliteit geeft hem een internationale allure, waardoor hij op beide continenten een herkenbaar figuur is.

Chalamets carrière nam een grote wending in 2018 toen hij zijn eerste Oscarnominatie kreeg voor zijn rol in de veelgeprezen film "Call Me by Your Name". Zijn optreden als Elio Perlman, een 17-jarige die in Italië woont en verliefd wordt op een bezoekende Amerikaanse student, leverde hem een plaats op tussen de jongste acteurs ooit genomineerd in de categorie Beste Acteur.

Op persoonlijk vlak kwam Chalamet onlangs in het nieuws vanwege zijn relatie met Kylie Jenner. Het stel maakte hun relatie officieel in september 2023 tijdens een concert van Beyoncé in Los Angeles en blijft een onderwerp van fascinatie voor het publiek en de media. Ze verschijnen samen op verschillende openbare evenementen, waaronder de Golden Globes van 2024. Deze relatie markeert een nieuwe fase in het persoonlijke leven van Timothée Chalamet, waardoor hij niet alleen in de schijnwerpers staat vanwege zijn acteerprestaties, maar ook vanwege zijn liefdesleven.

Voor zijn relatie met Kylie Jenner had Chalamet een relatie met Lily-Rose Depp, de dochter van Johnny Depp en Vanessa Paradis. Hun romance, die begon op de set van de film "The King", trok internationale aandacht, niet in het minst dankzij virale foto's van het stel waarop ze intieme momenten deelden in New York. Hoewel hun relatie is beëindigd, blijft het een belangrijk deel van het persoonlijke verhaal van Chalamet.

Deze week markeert ook een belangrijke mijlpaal in de carrière van Timothée Chalamet met de langverwachte release van "Dune Part 2", het vervolg op de sci-fi blockbuster geregisseerd door Denis Villeneuve. In dit tweede opus kruipt Chalamet in de huid van Paul Atreides, een jonge edelman die zich een weg moet banen door een complex web van interstellaire politiek, verraad en lotsbestemming. Het eerste deel van "Dune" werd geprezen voor zijn verbluffende regie, aangrijpende plot en uitstekende prestaties van de cast, vooral Chalamet, wiens vertolking van Paul Atreides een hoogtepunt was.

Timothée Chalamet blijft schitteren in Hollywood dankzij zijn vermogen om verschillende personages te belichamen en zijn dynamische aanwezigheid op het scherm. Zijn opwaartse pad in de filmindustrie, gecombineerd met zijn interessante persoonlijke leven en rijke culturele erfgoed, maken van hem een kracht om rekening mee te houden in het huidige medialandschap. Met een groeiende lijst van indrukwekkende rollen en een persoonlijk leven dat volop in de schijnwerpers staat, zal Chalamet de komende jaren een dominante figuur blijven in de entertainmentwereld. 

Verwante artikels

TV-koppels in het echte leven: wanneer de liefde bloeit buiten het scherm

TV-koppels in het echte leven: wanneer de liefde bloeit buiten het scherm

Laten we 3 koppels ontdekken die verder gaan dan de grenzen van TV en die het niet konden laten om ons een liefdesverhaal te geven dat een sprookje waardig is.

Lees meer

De evolutie van Daniel Radcliffe na Harry Potter: een acteur op zoek naar veelzijdigheid

De evolutie van Daniel Radcliffe na Harry Potter: een acteur op zoek naar veelzijdigheid

Sinds de laatste Harry Potter-film heeft Daniel Radcliffe een indrukwekkende veelzijdigheid in zijn acteercarrière laten zien.

Lees meer

Reclame

Films deze avond
20:35 The Terminal Romantische komedie - 2:25 - Verenigde Staten - 2004 Tv-programma VIJF
20:35 Arrival Sciencefiction - 2:05 - Verenigde Staten - 2016 Tv-programma VTM3
20:35 Banlieue 13 Film - 1:30 - Frankrijk - 2004 Tv-programma VTM4
22:40 Never Back Down: Revolt Midaaddrama - 1:40 - Verenigde Staten - 2021 Tv-programma VTM3
Series deze avond
20:05 Familie Dramatische komedie - 0:35 - België Tv-programma VTM
20:15 Thuis Dramatische komedie - 0:30 - België Tv-programma EEN
23:00 Will & Grace Komedie - 0:30 - Verenigde Staten Tv-programma VIJF
Talkshows & ontspanning
20:00 De Tafel van Gert Debat - 1:15 - België Tv-programma VIER
20:35 De Afspraak Informatief - 0:45 - België Tv-programma CANVAS
20:40 Special Forces Ontspanning - 1:25 - België Tv-programma VTM
20:45 Help, mijn man is een klusser Ontspanning - 1:15 - Nederland Tv-programma VTM2
22:00 Gestrand op Honeymoon Island Ontspanning - 1:10 - België Tv-programma VTM2
22:05 Geubels en de Belgen Ontspanning - 0:45 - België Tv-programma VIER
22:45 Restaurant Misverstand Reportage - 0:52 - België Tv-programma EEN
23:05 Road Wars Ontspanning - 0:55 - Engeland Tv-programma VTM4
Sport
22:15 Extra Time Voetbal - 1:00 - België Tv-programma CANVAS

Reclame