Aanmelden Ik heb een account Mijn account creëren
Menu Momenteel op TV
Mis nooit nog wat!
Schrijf u in en stel uw persoonlijke TV Gids samen

De 5 grootste box-office mislukkingen in 2023

De 5 grootste box-office mislukkingen in 2023
© HANA76 / Depositphotos.com

 

In 2023 bleven een aantal kaskrakers in Hollywood achter bij de verwachtingen, wat de volatiliteit van de filmmarkt en veranderingen in publieksvoorkeuren illustreert. Hier zijn de vijf meest opvallende mislukkingen van het jaar, gebaseerd op hun budget en prestaties aan de wereldwijde box office.

1. Renfield

Ondanks de belofte van een Dracula gespeeld door Nicolas Cage, was de film ''Renfield'' een grote mislukking. Met een fors budget van 65 miljoen dollar slaagde de film er niet in om publiek te trekken, overschaduwd door grote releases zoals "Mario" en "The Vatican Exorcist". Concurrentie van deze kaskrakers, gecombineerd met gemengde kritieken, droegen bij aan de lage box-office score.

2. Ruby Gilman, Teenage Kraken

"Ruby Gilman, Teenage Kraken", een DreamWorks Animation productie met een budget van 70 miljoen dollar, stelde ook teleur. De film bracht slechts 45 miljoen dollar op aan de wereldwijde kassa, ver onder de verwachtingen, vooral voor een studio die in het verleden grote successen heeft geboekt. De slechte prestatie van "Ruby" laat zien hoe moeilijk het is voor animatiefilms om op te vallen in een verzadigde markt.

3. Haunted Mansion


Met een officieel budget van 150 miljoen dollar was "Haunted Mansion" een van de duurste flops van het jaar, die slechts 117 miljoen dollar opbracht aan de wereldwijde box office. De release van de film werd bemoeilijkt door een staking van de cast en een communicatiestrategie die als ineffectief werd beschouwd, waardoor de film het moeilijk kreeg tegen de reuzen van de filmzomer.

4. Hypnotic

"Hypnotic", de Nolaniaanse thriller van Robert Rodriguez met Ben Affleck in de hoofdrol, verdiende ongeveer $15 miljoen tegen een budget van $65 miljoen. De film, die een langlopend project was voor Rodriguez, slaagde er niet in het publiek te boeien, wat de kloof tussen verwachtingen en realiteit voor films met een hoog concept benadrukt.

5. The Flash

''The Flash'', onderdeel van het DC bioscoopuniversum, presteerde ondermaats ondanks de aanzienlijke verwachtingen. Ondanks een geschat budget van 200 tot 220 miljoen dollar bracht de film wereldwijd slechts 271,3 miljoen dollar op. Meerdere vertragingen door veranderingen van regisseur, de COVID-19 pandemie, problemen na de productie en juridische problemen voor hoofdrolspeler Ezra Miller kenmerkten de productie.

Deze mislukkingen bij de kassa's onderstrepen de risico's die inherent zijn aan het produceren van films met een groot budget in een steeds veranderende mediaomgeving. Ze geven ook aan hoe belangrijk het is voor studio's om hun strategieën aan te passen aan een steeds diverser en veeleisender publiek. 

Verwante artikels

De Grand Prix van Las Vegas 2023: wat je moet weten

De Grand Prix van Las Vegas 2023: wat je moet weten

Lees alles over de hoogtepunten van de Formule 1 Grand Prix van Las Vegas van dit weekend. Mis onze volledige samenvatting niet van de beslissende momenten die deze spectaculaire race in het hart van Las Vegas tot leven brachten.

Lees meer

België-Azerbeidzjan: 5-0, Rode Duivels winnen deze laatste Euro-kwalificatiewedstrijd

België-Azerbeidzjan: 5-0, Rode Duivels winnen deze laatste Euro-kwalificatiewedstrijd

Ontdek de sleutelmomenten en gedetailleerde analyse van de spannende voetbalwedstrijd tussen België en Azerbeidzjan van dit weekend.

Lees meer

Reclame

Films deze avond
20:30 My Spy Actiekomedie - 1:55 - Verenigde Staten - 2020 Tv-programma VTM3
20:30 Ad Fundum Drama - 1:55 - België - 1993 Tv-programma VTM4
Series deze avond
20:00 The Big Bang Theory Komedie - 0:30 - Verenigde Staten Tv-programma VTM3
20:25 NCIS: New Orleans Misdaad - 0:50 - Verenigde Staten Tv-programma VIJF
Talkshows & ontspanning
20:00 De Mol Spel - 1:20 - België Tv-programma VIER
20:00 Château Planckaert Ontspanning - 0:45 - België Tv-programma EEN
20:00 Ben Fogle: New Lives in the Wild Documentaire - 0:45 - Engeland Tv-programma CANVAS
20:45 Voices of Liberation Documentaire - 1:00 - België - 2022 Tv-programma CANVAS
21:20 Ze zeggen dat Ontspanning - 1:10 - België Tv-programma VTM
22:25 TruTV's Top Funniest Ontspanning - 0:55 - Verenigde Staten Tv-programma VTM4
22:30 Helden van Hier: De MUG Ontspanning - 1:05 - België Tv-programma VTM
22:40 Alles Mag Weg Ontspanning - 1:05 - België Tv-programma VTM2
23:45 Helicopter ER Ontspanning - 1:00 - Engeland Tv-programma VTM2
Sport
22:25 Sports Late Night Voetbal - 0:45 - België Tv-programma VIER

Reclame