Aanmelden Ik heb een account Mijn account creëren
Menu Momenteel op TV
Mis nooit nog wat!
Schrijf u in en stel uw persoonlijke TV Gids samen

Cannes Festival 2024: Focus op de films in competitie

Cannes Festival 2024: Focus op de films in competitie
© DenisMakarenko / Depositphotos.com

 

De 77e editie van het filmfestival van Cannes, gepland van 14 tot 25 mei 2024, belooft een groots filmevenement te worden met een rijke en gevarieerde officiële selectie. Dit jaar zal het festival een groot aantal films in competitie zien, elk met het doel om tot de verbeelding te spreken van zowel publiek als juryleden. Hier is een blik op de belangrijkste inzendingen die nu al veel interesse wekken.

 


Belangrijkste films in competitie

 


''Emilia Perez van Jacques Audiard'' is een van de films waar het meest naar wordt uitgekeken. Deze musical, met Selena Gomez en Zoe Saldana in de hoofdrollen, belooft levendige optredens te combineren met aangrijpende verhalen.

''Megalopolis'', het nieuwste ambitieuze project van Francis Ford Coppola, is ook een aanrader. Coppola staat bekend om zijn visionaire aanpak en verkent een complexe utopie in deze film, die wordt verwacht vanwege zijn stilistische en thematische durf.

Quentin Dupieux's ''Le Deuxième Acte'', de openingsfilm van het festival, is een ander hoogtepunt. Met acteurs als Léa Seydoux en Vincent Lindon belooft deze film de onconventionele humor en originaliteit te leveren die we van Dupieux gewend zijn.

Paolo Sorrentino's ''Parthenope'', met Gary Oldman in de hoofdrol, en David Cronenberg's Shrouds, met Vincent Cassel en Diane Kruger in de hoofdrollen, behoren ook tot de films waar reikhalzend naar wordt uitgekeken, elk met de stilistische en narratieve signatuur van hun respectievelijke regisseurs.

 

Andere opmerkelijke films in competitie

 

  • ''L'Amour ouf'' van Gilles Lellouche, een romantisch drama met François Civil en Adèle Exarchopoulos in de hoofdrollen.
  • ''The Apprentice'' van Ali Abbasi en Motel Destino van Karim Aïnouz, die beloven diepgaande thema's te verkennen door middel van boeiende verhalen.
  • ''Bird'' van Andrea Arnold en Anora van Sean Baker, twee films die opvallen door hun meeslepende en introspectieve aanpak.


Un Certain Regard en andere selecties


De "Un Certain Regard"-selectie, dit jaar voorgezeten door Xavier Dolan, toont films als "Le Procès du chien" van Lætitia Dosch en "Le Royaume" van Julien Colonna. Deze films bieden unieke perspectieven op vaak onconventionele verhalen.

 

Opvallende aanwezigheid


Sterren als Anya Taylor-Joy, Chris Hemsworth en Tom Burke zullen hun opwachting maken op het festival, vooral tijdens de première van George Millers Furiosa, die gepland staat voor 15 mei.

Het Cannes Festival 2024 belooft een feest van internationale cinema te worden, met een divers aanbod dat het filmpalet van de wereld belooft te verrijken. Van nieuwe talenten tot gevestigde filmmakers, de competitie belooft spannend te worden, met elke film die zijn eigen kleur geeft aan de prestigieuze line-up van Cannes. 

Verwante artikels

De Grand Prix van Las Vegas 2023: wat je moet weten

De Grand Prix van Las Vegas 2023: wat je moet weten

Lees alles over de hoogtepunten van de Formule 1 Grand Prix van Las Vegas van dit weekend. Mis onze volledige samenvatting niet van de beslissende momenten die deze spectaculaire race in het hart van Las Vegas tot leven brachten.

Lees meer

België-Azerbeidzjan: 5-0, Rode Duivels winnen deze laatste Euro-kwalificatiewedstrijd

België-Azerbeidzjan: 5-0, Rode Duivels winnen deze laatste Euro-kwalificatiewedstrijd

Ontdek de sleutelmomenten en gedetailleerde analyse van de spannende voetbalwedstrijd tussen België en Azerbeidzjan van dit weekend.

Lees meer

Reclame

Films deze avond
20:35 Point Break Actie - 2:20 - Japan - 1991 Tv-programma VIJF
20:35 Eat Pray Love Romantische komedie - 2:40 - Verenigde Staten - 2010 Tv-programma VTM3
20:35 Born on the Fourth of July Oorlog - 2:35 - Verenigde Staten - 1989 Tv-programma VTM4
23:15 Sex Tape Romantische komedie - 1:45 - Verenigde Staten - 2014 Tv-programma VTM3
Series deze avond
20:30 Alert: Missing Persons Unit Misdaad - 0:55 - Verenigde Staten Tv-programma VTM2
20:40 Familie Dramatische komedie - 0:30 - België Tv-programma VTM
21:25 9-1-1: Lone Star Drama - 1:00 - Verenigde Staten Tv-programma VTM2
21:55 Gent West Drama - 1:20 - België Tv-programma VIER
22:55 CSI: Vegas Misdaad - 1:00 - Verenigde Staten Tv-programma VIJF
23:10 De familie Backeljau Komedie - 0:35 - België Tv-programma VTM4
Talkshows & ontspanning
20:35 De Afspraak Informatief - 0:45 - België Tv-programma CANVAS
21:15 Geubels en de Belgen Ontspanning - 0:40 - België Tv-programma VIER
21:20 Into the Congo with Ben Fogle Documentaire - 0:50 - Engeland - 2024 Tv-programma CANVAS
Sport

Reclame