Aanmelden Ik heb een account Mijn account creëren
Menu Momenteel op TV
Mis nooit nog wat!
Schrijf u in en stel uw persoonlijke TV Gids samen

3 Body Problem: de verschillen tussen het boek en de serie

3 Body Problem: de verschillen tussen het boek en de serie
© mobilinchen / Depositphotos.com

 

Er werd reikhalzend uitgekeken naar de verfilming van de "Three-Body Problem" trilogie, geschreven door Liu Cixin. Onder leiding van David Benioff en D. B. Weiss (Game of Thrones) en Alexander Woo (True Blood), heeft de serie aanzienlijke vrijheden genomen bij het omzetten van dit complexe verhaal naar het scherm. Na acht afleveringen zijn er een aantal opmerkelijke verschillen aan het licht gekomen tussen het boek en de serie. Hier is een blik op een aantal van de belangrijkste veranderingen. Waarschuwing, spoilers!

 

Vereenvoudiging van wetenschappelijke verklaringen


De "Three-Body Problem" trilogie staat bekend om zijn complexe natuurkundige concepten, waardoor het werk wordt geclassificeerd als harde sciencefiction. Liu Cixin houdt ervan om diepgaande wetenschappelijke theorieën te ontwikkelen via de dialoog van haar personages, wat bijdraagt aan het succes van het boek. In de serie worden deze verklaringen aanzienlijk vereenvoudigd of weggelaten om de plot toegankelijker te maken voor het grote publiek. De personages concentreren zich meer op de actie en de gebeurtenissen en laten lange wetenschappelijke uitweidingen achterwege.

 

Gemengd plot


Tegen de verwachting in beperkt seizoen 1 zich niet tot het eerste boek. Het mengt de plots van de drie delen: "The Three-Body Problem", "The Dark Forest" en "Immortal Death". De eerste afleveringen volgen het eerste deel, maar vanaf aflevering 6 introduceert de serie elementen uit de andere twee boeken. Het Colmator-project en het plot van het Trappenhuis-project, die respectievelijk in deel 2 en 3 voorkomen, zijn bijvoorbeeld al verkend. Deze samenvoeging van plots helpt om het tempo erin te houden en het visuele verhaal te verrijken.

 

Wang Miao's transformatie in de Drie Personages


Een van de grootste veranderingen is de verdeling van hoofdpersoon Wang Miao in drie verschillende personages: Auggie Salazar (Eiza González), Jin Cheng (Jess Hong) en Jack Rooney (John Bradley). In het boek is Wang Miao een nanofysicus die de mysterieuze countdown ontdekt en het centrale videospel speelt. In de serie speelt Auggie de nanofysicus, terwijl Jin en Jack de spelers van het videospel worden. Deze rolverdeling maakt het verhaal dynamischer en geeft meer diepte aan de interacties tussen de personages.

 

Jin Cheng en Cheng Xin


Jin Cheng combineert eigenschappen van Wang Miao en Cheng Xin, een belangrijk personage in het derde deel. In het boek is Cheng Xin betrokken bij het Trappenhuisproject, een plot dat de serie in het eerste seizoen ontwikkelt. De serie verkent ook de relatie tussen Jin Cheng en Will Downing (Alex Sharp), wat een romantische en emotionele dimensie toevoegt die afwezig was in het eerste boek, maar aanwezig is in het derde deel.

 

Veranderingen in de familierelaties


In de boeken is Vera Yang Dong, de dochter van Ye Wenjie en Yang Weining. De serie verandert dit door van Vera een ander personage te maken en haar interacties en belang in de plot aan te passen. Deze aanpassingen zijn gemaakt om de relaties te vereenvoudigen en duidelijker te maken voor de kijker.

 

Kinderen op de Dag des Oordeels


Aflevering 5 van de serie toont de vernietiging van het schip Judgement Day en onthult dat het gezinnen en kinderen vervoerde, wat een tragische en ethische dimensie aan de actie toevoegt. Het boek blijft dubbelzinnig over de aanwezigheid van onschuldigen aan boord, zodat lezers zelf kunnen oordelen.

 

Afwezigheid van het San-Ti standpunt


Het boek bevat hele hoofdstukken over de beschaving van de Tri-Solarans (San-Ti in de serie), waarin hun perspectief en technologieën worden uitgelegd. De serie laat deze passages weg om zich te concentreren op de gebeurtenissen op Aarde, waardoor de San-Ti niet in beeld komen.

 

Toegevoegde of gewijzigde personages en plots


De serie introduceert nieuwe personages zoals de vrouw met de katana, die niet in het boek voorkwam. Daarnaast worden bepaalde verhaallijnen, zoals de dood van Ye Wenjie, aangepast aan het televisieformaat en zorgen ze voor intense dramatische momenten.

Netflix' adaptatie van The Three-Body Problem neemt aanzienlijke vrijheden met het originele materiaal, wat gebruikelijk is in adaptaties. Deze veranderingen zijn bedoeld om de plot toegankelijker, dynamischer en visueel boeiender te maken voor een breed publiek. Hoewel sommige puristen deze afwijkingen misschien betreuren, slaagt de serie erin om de essentie van Liu Cixins werk te vangen en tegelijkertijd kijkers een nieuwe ervaring te bieden. Seizoen 1 van The Three-Body Problem is beschikbaar om te streamen op Netflix.

Verwante artikels

De verborgen anekdotes achter de Harry Potter-films

De verborgen anekdotes achter de Harry Potter-films

Je kent het verhaal van de jonge tovenaar uit je hoofd, maar wist je dat er veel fascinerende anekdotes verbonden zijn aan de creatie van deze magische films?

Lees meer

Varen door anekdotes uit de film Titanic

Varen door anekdotes uit de film Titanic

Titanic mag dan beroemd zijn om zijn adembenemende special effects en emotie, maar het bevat ook veel charmante anekdotes die het tot een tijdloze klassieker maken.

Lees meer

Reclame

Films deze avond
20:35 Point Break Actie - 2:20 - Japan - 1991 Tv-programma VIJF
20:35 Eat Pray Love Romantische komedie - 2:40 - Verenigde Staten - 2010 Tv-programma VTM3
20:35 Born on the Fourth of July Oorlog - 2:35 - Verenigde Staten - 1989 Tv-programma VTM4
23:15 Sex Tape Romantische komedie - 1:45 - Verenigde Staten - 2014 Tv-programma VTM3
Series deze avond
20:30 Alert: Missing Persons Unit Misdaad - 0:55 - Verenigde Staten Tv-programma VTM2
20:40 Familie Dramatische komedie - 0:30 - België Tv-programma VTM
21:25 9-1-1: Lone Star Drama - 1:00 - Verenigde Staten Tv-programma VTM2
21:55 Gent West Drama - 1:20 - België Tv-programma VIER
22:55 CSI: Vegas Misdaad - 1:00 - Verenigde Staten Tv-programma VIJF
23:10 De familie Backeljau Komedie - 0:35 - België Tv-programma VTM4
Talkshows & ontspanning
20:35 De Afspraak Informatief - 0:45 - België Tv-programma CANVAS
21:15 Geubels en de Belgen Ontspanning - 0:40 - België Tv-programma VIER
21:20 Into the Congo with Ben Fogle Documentaire - 0:50 - Engeland - 2024 Tv-programma CANVAS
Sport

Reclame