​TV Gids van VIER - zaterdag (08/08/2020)

Het tv-programma van VIER vanavond

VIER is de opvolger van de Belgische commerciële zender VT4 die in 1995 van start ging. Samen met VijfTV, de zusterzender die opgericht werd in 2004 en zich vooral op een vrouwelijk publiek richtte, werd de zender in het najaar van 2011 overgenomen door De Vijver, de moederholding van Woestijnvis.

Meer

Reclame

Films deze avond
20:25 The Man from U.N.C.L.E Actie - 2:10 - Verenigde Staten - 2015 Tv-programma VIER
20:25 Legally Blonde Komedie - 1:55 - Verenigde Staten - 2001 Tv-programma VIJF
20:25 I Dreamed of Africa Drama - 2:05 - Verenigde Staten - 2000 Tv-programma VITAYA
20:30 Annie Komedie - 2:15 - Verenigde Staten - 2014 Tv-programma VTM
20:50 Astérix aux Jeux Olympiques Komedie - 2:00 - Duitsland - 2008 Tv-programma EEN
22:35 Rocky Drama - 2:15 - Verenigde Staten - 1976 Tv-programma VIER
22:35 Chariots of Fire Drama - 2:00 - Engeland - 1981 Tv-programma CANVAS
22:45 No Strings Attached Film - 2:00 - Verenigde Staten - 2011 Tv-programma VTM
Series deze avond
20:05 'Allo 'Allo! Komedie - 0:35 - Engeland Tv-programma CAZ
23:15 Flikken Rotterdam Misdaad - 0:50 - Nederland Tv-programma EEN
Talkshows & ontspanning
20:10 Vranckx Reportage - 0:30 - België Tv-programma CANVAS
22:20 Love Island UK Ontspanning - 1:05 - Engeland Tv-programma VIJF
23:30 Top Gear Auto - 3:00 - Engeland Tv-programma Q2
Sport

VIER

VIER is de opvolger van de Belgische commerciële zender VT4 die in 1995 van start ging. Samen met VijfTV, de zusterzender die opgericht werd in 2004 en zich vooral op een vrouwelijk publiek richtte, werd de zender in het najaar van 2011 overgenomen door De Vijver, de moederholding van Woestijnvis.

In de zomer van 2012 werd de zender omgedoopt tot VIER. Naast een nieuwe naam, kwam er ook een nieuwe programmering. Het nieuwe uitzendschema bevat zowel programma's die al op VT4 liepen als nieuwe programma's, waaronder een aantal succesvolle programma's die Woestijnvis eerder voor de VRT maakte.

VIER is te ontvangen via alle analoge en digitale televisieaanbieders in Vlaanderen en Brussel. Sommige aanbieders zoals Proximus en Telenet verdelen ook een high definition feed van de zender. De zender is ook online aanwezig en biedt de mogelijkheid om programma's via de website te herbekijken.

De programma's van VIER

VIER is een zender voor een breed publiek, met een frisse, optimistische en zelf-relativerende kijk op de wereld. Meer dan andere zenders, wil VIER de kijker goesting geven om de dingen anders te bekijken. Door te kiezen voor een vette knipoog en een eigenzinnige kijk, wordt de band tussen zender en kijker versterkt.

Met zijn programmakeuze richt VIER zich op actieve, nieuwsgierige en geïnformeerde kijkers die meer willen halen uit het leven en met plezier platgetreden paden verlaten. Onder de eigen producties treffen we kijkcijferkanonnen aan als De Slimste Mens Ter Wereld met Eric Van Looy, Komen Eten met de sappige commentaren van Herman Verbruggen of topfictie van eigen bodem als Vermist. Onlangs werd ook het legendarische De Mol opnieuw van stal gehaald met Gilles De Coster als presentator. Ook buitenlandse fictie en film zijn een vaste waarde op VIER met elke week twee crime nights (Criminal Minds, NCIS, The Blacklist) en een blockbuster-avond op vrijdag.

Journalisten en presentatoren van VIER

Grote namen uit de Vlaamse mediawereld vonden onderdak bij VIER. Van acteurs als Ben Segers en Axel Daeseleire die het nieuwe Auwch_ voor hun rekening nemen tot vaste waarden als Steven Van Herreweghe die De Pappenheimers presenteert of reportagemaker Martin Heylen. Dit voorjaar maken ook Jani Kazaltzis, Elodie Ouedraogo, Karen Damen, Katrin Kerkhofs (mevrouw Dries Mertens) en Marc Marie Huijbregts hun opwachting.

Belangrijkste programma's in het uitzendschema van VIER

De Mol met Gilles Decoster
The Sky Is The Limit
Auwch_
Stukken Van Mensen met Evy Gruyaert
Comedy Kings
De Bril van Martin met Martin Heylen
Jani Gaat
Het Zijn Net Mensen met Karen Damen
't Is gebeurd met Thomas Huyghe
Komen Eten met de stem van Herman Verbruggen
Vermist
De Slimste Mens Ter Wereld met Eric Van Looy
De Rechtbank
Geubels En De Belgen met Philippe Geubels
Bloot En Speren met Sofie Lemaire
De Recherche
Friends
Topdokters

De directie van VIER

Sinds 2012 was Liesbet Vrieleman, voorheen algemeen hoofdredacteur bij de hoofdredactie van de VRT, programmadirecteur. Zij besliste in februari 2016 om haar contract niet te verlengen. Zowel VIER als VIJF maken deel uit van SBS Belgium, dat sinds 2011 eigendom is van NV De Vijver Media, de holding boven het productiehuis Woestijnvis. CEO van SBS Belgium is ex-VTM-directeur Peter Quaghebuer, die Philippe Bonamie opvolgde.

U vindt al uw tv-zenders terug op Mijn TV-Gids

Tv gids EENTv gids CANVASTv gids VTMTv gids Q2Tv gids VIERTv gids VIJFTv gids VITAYATv gids CAZAlle zenders