Aanmelden Ik heb een account Mijn account creëren
Menu Momenteel op TV
Mis nooit nog wat!
Schrijf u in en stel uw persoonlijke TV Gids samen

Voetbaldocumentaires om te bekijken op Netflix

Voetbaldocumentaires om te bekijken op Netflix
© lakasa studyo / Depositphotos.com

 


Netflix heeft zichzelf gevestigd als een must-see bestemming voor fans van sportdocumentaires, en voetbal is geen uitzondering op deze trend. Met een gevarieerde selectie die de verhalen achter de schermen van legendarische clubs, de epische reizen van gedenkwaardige seizoenen en intieme portretten van iconische voetbalfiguren verkent, is hier een overzicht van de must-see voetbaldocumentaires op het platform.

 

"Together: Treble Winners"

 

"Together: Treble Winners" is een Netflix Original documentaire over het triomfantelijke seizoen 2022-2023 van Manchester City, waarin ze de Premier League, FA Cup en Champions League wonnen. Geproduceerd door City Studios, biedt de documentaire exclusieve toegang tot de binnenkant van het team, het vastleggen van de momenten van glorie, de uitdagingen en de geest van kameraadschap die leidde tot deze historische overwinningen. Sleutelfiguren zoals Pep Guardiola, Erling Haaland en Jack Grealish delen hun ervaringen en bieden een uniek perspectief op wat Manchester City zo'n uitzonderlijk team maakt.

 

Legendarische club: Juventus

 

''Legendarische club: Juventus'' neemt kijkers mee in het dagelijkse leven van een van de meest iconische clubs van Italië. Deze documentaireserie geeft een kijkje achter de schermen bij Juventus en volgt het team terwijl ze streven naar hun zevende opeenvolgende Serie A-titel en strijden om de Champions League-trofee. Het is een fascinerende verkenning van de passie, toewijding en cultuur rond deze gigant van het Italiaanse voetbal.

 

Captains of the World Cup

 

"Captains of the World Cup" biedt een onderdompeling in het hart van de 2022 FIFA World Cup door de ogen van degenen die de armband dragen. Deze documentaire neemt het leiderschap, de uitdagingen en de opofferingen van de teamcaptains onder de loep en biedt een ongekend perspectief op een van de meest bekeken sportevenementen ter wereld. De serie belicht de inspanningen van de teams en hun leiders in hun zoektocht naar de meest begeerde trofee van het voetbal.

 

Boca Juniors: een club apart

 

Deze documentaire gaat achter de schermen van de beroemde Argentijnse club Boca Juniors en verkent de unieke cultuur, iconische spelers, gepassioneerde fans en het mythische stadion, La Bombonera. "Boca Juniors: A Club Apart" legt de essentie vast van wat de club zo speciaal maakt voor zijn fans en biedt een kijkje in de geschiedenis en tradities rond dit instituut van het Argentijnse voetbal.

 

Neymar, de perfecte chaos

 

"Neymar, the Perfect Chaos'' is een documentaireserie over het Braziliaanse wonderkind Neymar Jr, zowel op als naast het veld. De documentaire gaat verder dan zijn voetbalprestaties en verkent het complexe leven van de atleet, de uitdagingen waar hij voor staat en zijn niet aflatende zoektocht naar succes. Dankzij exclusieve interviews en bevoorrechte toegang ontdekken kijkers de vele facetten van een van de grootste sterren van het wereldvoetbal.

Elk van deze documentaires biedt een uniek perspectief op de voetbalwereld, of het nu gaat om de prestaties van een team, de nalatenschap van een club of de persoonlijke reis van een speler. Ze zijn een bron van inspiratie, entertainment en emotie voor alle sportfans en onthullen de menselijke verhalen achter het voetbalspektakel. 

Verwante artikels

Top 3 films geregisseerd door Steven Spielberg

Top 3 films geregisseerd door Steven Spielberg

Als je aan Hollywoodcinema denkt, is het onmogelijk om niet aan Steven Spielberg te denken. De man die een film nalatenschap heeft gecreëerd die generaties lang zal blijven bestaan.

Lees meer

Christopher Nolan: meester van het filmische plot

Christopher Nolan: meester van het filmische plot

In dit artikel laten we je onze top 3 zien van films geregisseerd door Christopher Nolan die volgens ons hun stempel hebben gedrukt op de filmwereld.

Lees meer

Reclame

Films deze avond
20:35 The Man in the Iron Mask Film - 2:25 - Engeland - 1998 Tv-programma VIJF
20:35 The Day After Tomorrow Rampenfilm - 2:10 - Verenigde Staten - 2004 Tv-programma VTM3
20:35 Banlieue 13 - Ultimatum Actie - 1:45 - Frankrijk - 2009 Tv-programma VTM4
22:45 Miss Bala Drama - 1:55 - Mexico - 2019 Tv-programma VTM3
Series deze avond
20:05 Familie Dramatische komedie - 0:35 - België Tv-programma VTM
20:15 Thuis Dramatische komedie - 0:30 - België Tv-programma EEN
23:40 Will & Grace Komedie - 0:35 - Verenigde Staten Tv-programma VIJF
Talkshows & ontspanning
20:00 De Tafel van Gert Debat - 1:15 - België Tv-programma VIER
20:35 Help, mijn man is een klusser Ontspanning - 1:20 - Nederland Tv-programma VTM2
20:35 De Afspraak Informatief - 0:45 - België Tv-programma CANVAS
20:40 Special Forces Ontspanning - 1:20 - België Tv-programma VTM
20:45 Door de bomen Reportage - 0:40 - België Tv-programma EEN
21:15 Bompa Bockie Ontspanning - 0:50 - België Tv-programma VIER
21:55 André Hazes: The Next Chapter Ontspanning - 1:00 - Nederland Tv-programma VTM2
22:20 Mythbusters Magazine - duiding - 1:00 - Verenigde Staten Tv-programma VTM4
Sport
22:15 Extra Time Voetbal - 1:00 - België Tv-programma CANVAS

Reclame