Aanmelden Ik heb een account Mijn account creëren
Menu Momenteel op TV
Mis nooit nog wat!
Schrijf u in en stel uw persoonlijke TV Gids samen

De evolutie van Daniel Radcliffe na Harry Potter: een acteur op zoek naar veelzijdigheid

De evolutie van Daniel Radcliffe na Harry Potter: een acteur op zoek naar veelzijdigheid
© imagepressagency / Depositphotos.com

 

Sinds de laatste Harry Potter-film heeft Daniel Radcliffe een indrukwekkende veelzijdigheid in zijn acteercarrière laten zien. Wereldwijd bekend om zijn iconische rol als de jonge tovenaar in een van de bekendste franchises, heeft Radcliffe bewezen dat hij veel meer is dan een kinderfilmacteur. In de loop der jaren is hij verschenen in verschillende vormen van artistieke expressie.

De post-Potter: Radcliffe op het podium

Sinds het einde van de saga voelen veel acteurs zich misschien gevangen in de rol die hen beroemd heeft gemaakt. Daniel Radcliffe heeft echter geprobeerd om afstand te nemen van zijn iconische personage door zich op het theater te richten. Zijn optreden in "Equus" in 2007, voor het einde van de "Harry Potter" serie, had zijn dramatische talenten al laten zien. In 2011 speelde hij in het toneelstuk "How to Succeed in Business Without Really Trying", waarmee hij bewees dat hij zowel op het toneel als op het scherm kon schitteren.

In 2013 verlegde Radcliffe zijn artistieke grenzen door de rol van Billy Clanton te spelen in het toneelstuk "The Cripple of Inishmaan" op Broadway. Zijn optreden oogstte lof van zowel critici als publiek en bevestigde zijn geloofwaardigheid als toneelacteur.

Onafhankelijke film en experiment

Hoewel Radcliffe zich heeft gedistantieerd van blockbusters, heeft hij het bioscoopscherm niet verlaten. Hij koos ervoor om mee te doen aan meer onafhankelijke en experimentele projecten die hem in staat stelden om verschillende rollen te verkennen.

In 2014 speelde hij in de film "Horns", gebaseerd op de roman van Joe Hill, waarin zijn personage op een dag wakker wordt met horens op zijn hoofd. Dit duistere en fantastische verhaal toonde zijn verlangen om grenzen te verleggen en unieke rollen te kiezen.

De acteur verkende ook het horrorgenre met 'The Woman in Black' (2012) en 'Swiss Army Man' (2016), de laatste is een excentrieke film waarin hij een lijk speelt dat tot leven komt. Deze keuzes tonen zijn interesse in onconventionele filmprojecten.

Toewijding aan televisie

Daniel Radcliffe heeft niet alleen de wereld van film en theater veroverd, maar hij heeft ook zijn grote entree gemaakt in de televisie-industrie. In 2019 speelde hij in de komedieserie "Miracle Workers", waarin hij een engel speelt die in dienst staat van menselijke gebeden. Deze serie toonde zijn vermogen om komische timing te beheersen en te schitteren op het kleine scherm.

Daniel Radcliffe's carrière na ''Harry Potter'' is een voorbeeld van veelzijdigheid en toewijding aan de kunsten. Hij is erin geslaagd om aan de schaduw van zijn iconische personage te ontsnappen en een gerenommeerd acteur te worden die gevarieerde en veeleisende rollen aankan. Zijn verlangen om nieuwe artistieke wegen in te slaan getuigt van zijn passie voor kunst in al zijn vormen en we kunnen niet wachten om te zien wat de toekomst brengt. Radcliffe is veel meer dan een tovenaar: hij is een getalenteerde artiest in constante evolutie. 

Verwante artikels

TV-koppels in het echte leven: wanneer de liefde bloeit buiten het scherm

TV-koppels in het echte leven: wanneer de liefde bloeit buiten het scherm

Laten we 3 koppels ontdekken die verder gaan dan de grenzen van TV en die het niet konden laten om ons een liefdesverhaal te geven dat een sprookje waardig is.

Lees meer

Wat is er geworden van de cast van Charmed?

Wat is er geworden van de cast van Charmed?

De tv-serie "Charmed" was van 1998 tot 2006 een groot cultureel fenomeen. Maar wat is er geworden van de hoofdrolspelers in deze iconische serie sinds hun avontuur in San Francisco ten einde kwam?

Lees meer

Reclame

Films deze avond
20:35 Sleeping with the Enemy Thriller - 1:50 - Verenigde Staten - 1991 Tv-programma VTM4
22:25 The Interpreter Thriller - 2:15 - Verenigde Staten - 2005 Tv-programma VTM4
Series deze avond
20:05 Familie Dramatische komedie - 0:35 - België Tv-programma VTM
20:20 Thuis Dramatische komedie - 0:30 - België Tv-programma EEN
20:35 Sullivan's Crossing Romantische komedie - 0:55 - Canada Tv-programma VIJF
20:35 Snowpiercer Actie - 1:00 - Engeland Tv-programma VTM3
22:30 Stumptown Misdaad - 0:50 - Verenigde Staten Tv-programma VTM3
23:25 Friends Komedie - 0:30 - Verenigde Staten Tv-programma VIJF
Talkshows & ontspanning
20:00 De Tafel van Gert Debat - 1:15 - België Tv-programma VIER
20:40 Helden van Hier: De MUG Ontspanning - 1:05 - België Tv-programma VTM
20:50 Mustii, de weg naar Malmö Muziek - 0:30 Tv-programma EEN
21:00 Terzake Informatief - 0:35 - België Tv-programma CANVAS
21:15 Blind Gekocht Ontspanning - 1:05 - België Tv-programma VIER
21:35 Hier en toen Documentaire - 0:50 - België - 2023 Tv-programma CANVAS
Sport
23:10 Vier-Nul Sport - 1:15 - België Tv-programma VTM2

Reclame